NEA

Νέες ρυθμίσεις, στην εκλογική διαδικασία των Ιατρικών Συλλόγων

Νέες ρυθμίσεις, στην εκλογική διαδικασία των Ιατρικών Συλλόγων

Τη διασφάλιση των διαδικασιών εκλογής ΔΣ στους ιατρικούς συλλόγους, προωθεί η ψήφιση νέων άρθρων που ορίζουν δικηγόρους στη θέση του προέδρου των εφορευτικών επιτροπών. Η ρύθμιση γίνεται αυτή την χρονική στιγμή, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους.

 

Ρυθμίσεις που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες των Ιατρικών Συλλόγων ψηφίστηκαν στη Βουλή με το σχετικό ΦΕΚ να αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Οι δύο ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μετά από επείγον αίτημα του ΠΙΣ προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου είναι:

Α) Της εφορευτικής Επιτροπής προεδρεύει δικηγόρος που υποδεικνύεται από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, αντί του εκπροσώπου της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που προβλέπονταν στο άρθρο 306 του νόμου 4512/18 περί Ιατρικών Συλλόγων. Η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου να προεδρεύει της Εφορευτικής Επιτροπής πρόσωπο έμπειρο στις νομικές διαδικασίες.

Πρέπει επομένως οι Ιατρικοί Σύλλογοι να υποβάλλουν αίτημα στον Δικηγορικό Σύλλογο και να ανακαλέσουν το αίτημα που είχαν υποβάλλει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Β) Η ανάρτηση του καταλόγου των εχόντων δικαίωμα ψήφου θα γίνεται τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τις εκλογές, διορθώνοντας την διατύπωση των 8 ή 15 ημερών που ανέφερε ο νόμος 4512/18 στα άρθρα 304 και 306.

Δείτε εδώ τα σχετικά ψηφισθέντα άρθρα.

 

 

 

Μ.Τ.