NEA

ΑΠΟΨΗ: Ένα Rolex φέρνει την άνοιξη

ΑΠΟΨΗ: Ένα Rolex φέρνει την άνοιξη

Γράφει η Κατερίνα Βουρλάκη, Εκδότρια DailyPharmaNews

 

Οργή στη Γερμανία για την Υφυπουργό της κυβέρνησης που φοράει ένα ρολόι Rolex αξίας 7.300€ (!)

 

Πρόκειται για την Σαβσάν Τσεμπλί, Σοσιαλδημοκράτισσα και Υφυπουργό υγείας και Διεθνών Υποθέσεων στο Βερολίνο η οποία δημιούργησε σάλο όταν σε πρόσφατη φωτογραφία της, εμφανίστηκε με ένα Rolex στο χέρι.  Η 40χρονη που είναι κόρη μεταναστών στη Γερμανία και έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, απάντησε αυστηρά στους επικριτές της τονίζοντας ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει φτώχια, αφού έχει ζήσει σε δύο δωμάτια με τα 12 αδέρφια της, χωρίς θέρμανση και χωρίς φαγητό.

Και έρχεται το ερώτημα: με τι ασχολούνται οι Γερμανοί πολιτικοί, τι είδους ευθιξία είναι αυτή, από άλλο πλανήτη, που τους κάνει να βγαίνουν από τα ρούχα τους για ένα Rolex, όταν εδώ οι πολιτικοί:

α) Θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να φοράνε ανενόχλητοι ένα Rolex. Το ίδιο θεωρούμε κι εμείς οι απλοί πολίτες κι ας μας έχουν κόψει και τον αέρα που αναπνέουμε.

β) Θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να διορίζουν κατά το δοκούν, όποιον γουστάρουν στο δημόσιο, θείες, πρωτο-ξάδερφα, το αίσθημα το τελευταίο,  τον μπαμπά του αισθήματος κ.ο.κ., ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν είχε γνωστό στο Da Capo τα τελευταία 25 χρόνια, η ανεργία και η απόλυση είναι κανονική ζωή.

γ) Είναι απολύτως φυσιολογικό να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο, που πληρώνουμε εμείς, αστυνομικό-φύλακα, που πληρώνουμε εμείς, βενζίνη, που πληρώνουμε εμείς-και άλλες παροχές που δεν γνωρίζουμε ότι πληρώνουμε εμείς.

δ) Μπορούν να υπογράφουν συμφωνίες-παραφωνίες, να καταργούν μαθήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα, να κλείνουν σχολεία ή να τα αφήνουν να υπολειτουργούν, χωρίς να κουνιέται φύλλο και χωρίς να συμφωνεί η μισή Ελλάδα.

ε) Να βρίζουν μέσα από τα social media όποιον τους πάει κόντρα, να βγάζουν στη δημοσιότητα ό,τι προσωπικό στοιχείο τους βολεύει κάθε στιγμή, να λοιδορούν λεκτικά πάνω σε ανθρώπους και καταστάσεις όπως γουστάρουν και η μέρα να συνεχίζεται στο Tenesee πετώντας καπάκια από φελλό ανενόχλητοι.

 

Πραγματικά, πόσο έχω ζηλέψει το τελευταίο διάστημα, αυτή τη σοβαρότητα, αν θέλετε να την πείτε και σοβαροφάνεια δεν θα με πειράξει καθόλου, την ήθελα ακόμη κι έτσι, άλλων πολιτικών συστημάτων.  Πόσο θα ήθελα σε αυτή τη χώρα να τσακωνόμασταν για ένα Rolex και τίποτε άλλο να μην υπήρχε. Να πίστευα δηλαδή ότι ένα κράτος και κάποιοι θεσμοί είναι εκεί για να προστατέψουν και τις δικές μου χαμένες αξίες και να σταθούν δίπλα μου, δίπλα σε κάθε πολίτη που αυτή τη στιγμή δεν έχει όχι απλώς Rolex αλλά ούτε τα λεφτά για το επόμενο σούπερ μάρκετ.