NEA

Εγκαίνια του «Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων, Ενηλίκων» στο 251 ΓΝΑ

Εγκαίνια του «Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων, Ενηλίκων» στο 251 ΓΝΑ

Τα εγκαίνια του «Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων, Ενηλίκων» πραγματοποιήθηκαν χθες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Σταμάτιος Κριμιζής, ο πρόεδρος του συλλόγου Ασθενών Hystiocytosis Hellas Απόστολος Κοντογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Σίμος Παληός.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ, υποναύαρχος Αντώνιος Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για το κοινωνικό σύνολο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις η  λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, ενός από τα ελάχιστα παγκοσμίως.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά της Πολεμικής Αεροπορίας. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας συντρέχουν πάντα όπου και όπως μπορούν. Διασφαλίζουν την επιβίωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας τους», δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην «Ατζέντα 2030», η οποία «δεν συνιστά μόνο αγορά οπλικών συστημάτων. Συνιστά πλήρη αλλαγή νοοτροπίας. Εισαγωγή της καινοτομίας, ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, εκμετάλλευση του ατέλειωτου ανθρώπινου κεφαλαίου που έχει η πατρίδα μας και εδώ και στο εξωτερικό».

Με την ευκαιρία δε της παρουσίας των Σίμου Παληού, Παναγιώτη Τσάκου και Θανάση Μαρτίνου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των σημαντικών Ελλήνων που τα κατάφεραν στη ζωή τους και που αγαπούν την πατρίδα τους. «Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, τους χρειαζόμαστε μαζί μας και τους χρειαζόμαστε διαρκώς. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν δεν έχουμε δίπλα μας διαρκώς, συνεχώς, και θα μου επιτρέψετε να πω γενναιόδωρα, τους σημαντικούς Έλληνες που τα έχουν καταφέρει στη ζωή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ