ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

GSK: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας

GSK: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας

emboliasmos paidi

 

Μία νέα εκστρατεία, με στόχο τη διευκόλυνση του ρόλου των παιδιάτρων στην ευαισθητοποίηση των γονέων γύρω από το θέμα του εμβολιασμού κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας τύπου Β ξεκινά η GlaxoSmithKline (GSK). Η εταιρία, μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνιακών ενεργειών, σε παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα, ευελπιστεί ότι ολοένα και περισσότεροι γονείς θα αντιληφθούν τη σημασία της "θωράκισης" των παιδιών τους απέναντι στη νόσο, η οποία κάθε χρόνο "χτυπά" στην Ελλάδα περίπου 60-70 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την καμπάνια "Παιδικά Χαμόγελα", μια πρωτοβουλία που στόχο έχει μέσα από την ενημέρωση των γονέων και την παρότρυνσή τους να μην αμελούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, να μειωθεί η επίπτωση της μηνιγγίτιδας Β, όπως κάποτε έγινε με τον συστηματικό εμβολιασμό για την οροομάδα C.

"Ο καλύτερος τρόπος για να προληφθεί η μηνιγγίτιδα είναι ο εμβολιασμός" τόνισε κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εκστρατείας, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Επεσήμανε, δε, πως η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία είναι μία νόσος χωρίς διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει κάθε ηλικιακή ομάδα, με τα βρέφη,, τα νήπια, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.