ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σημεία και τέρατα στο ΕΚΑΒ όλης της χώρας!

Σημεία και τέρατα στο ΕΚΑΒ όλης της χώρας!

Τα προβλήματα μεγαλώνουν, το ΕΚΑΒ αποδυναμώνεται στο βωμό της κρίσης και μαζί θυσιάζονται και ανθρώπινες ζωές.

 

Στην Χαλκιδική θρηνήσαμε μέσα στο Μάρτιο δύο νέους άνδρες που χάθηκαν λόγω καθυστέρησης των ασθενοφόρων. Στην Εύβοια θρηνήσαμε το Μεγάλο Σάββατο μια 45χρονη με οξύ έμφραγμα που το ασθενοφόρο χάλασε έξω από το σπίτι της. Από την Ήπειρο κάνουν έκκληση να τους στείλουν ασθενοφόρα με ιατρικές μονάδες, και τώρα μαθαίνουμε  ότι στο Μεσολόγγι έμειναν με ένα όχημα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι στην Χαλκιδική καταγγέλλουν ότι δεν θα πάρουν φέτος το καλοκαίρι άδειες για λόγους «αντεκδίκησης» της διοίκησης...

Εδώ και μία εβδομάδα στο Μεσολόγγι επιχειρεί σε 24ωρη βάση μόνο ένα ασθενοφόρο παρότι οι 14 εργαζόμενοι επαρκούν  για δύο οχήματα στην πρωινή βάρδια και από ένα στην απογευματινή και τη νυχτερινή. Ωστόσο, το δεύτερο ασθενοφόρο που υπήρχε μέχρι πρόσφατα και ήταν μοντέλο του 2010 από παραχώρηση του Κ.Υ. Αιτωλικού, τώρα παραχωρήθηκε εκ νέου στο ΕΚΑΒ Πάτρας καθώς υπήρχε και εκεί μεγάλο πρόβλημα.

Και έτσι, στο Μεσολόγγι, η πρωινή βάρδια καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο και μετά έχει ο Θεός...

Εξάλλου, στην διάθεση του ΕΚΑΒ της περιοχής έχει απομείνει μόνο μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, με έτος κατασκευής 1998 ενώ όπως προαναφέραμε, η λειτουργία του Τομέα βασίζεται σε αυτό μόνο το ασθενοφόρο. Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό ασθενοφόρο που καλύπτει και την Ιονία Οδό στο ύψος του Μεσολογγίου.

Κι αν πάθει κάποια βλάβη, η επόμενη ανταπόκριση είναι από το ΕΚΑΒ Αγρινίου εάν υπάρχει και εκεί διαθέσιμο όχημα!

Προβλήματα και στο ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου στον alpha 965,  «κόβουν τις άδειες διασωστών του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς εθελοντές το καλοκαίρι η Χαλκιδική».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων, πρόκειται για εκδικητική στάση του προέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ έναντι των εργαζομένων στη Χαλκιδική, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης στην οποία υποστηρίζεται πως η αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στη Χαλκιδική οφείλεται σε παράτυπες μετακινήσεις και αποχωρήσεις από το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής τα προηγούμενα έτη.

«Φέτος θα μας κόψει την άδεια. Εμείς πηγαίναμε Χαλκιδική, παίρναμε τρεις βδομάδες άδεια κάθε καλοκαίρι και τη μία βδομάδα ή και τις δύο δεν παίρναμε την άδεια και πηγαίναμε στη Χαλκιδική. Φέτος που θα μας δώσει πέντε μέρες για να μας τιμωρήσει, πώς θα δουλέψουμε εθελοντικά στη Χαλκιδική; Γιατί χρειαζόμαστε και ξεκούραση», υποστηρίζει ο κ. Παλαιολόγου.

 

M.T.