NEA

Συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Για σήμερα, στις 2 μ.μ., είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει – και ξεκίνησε κανονικά – η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου προεδρείου στο Σύλλογο.

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, άκαρπη φαίνεται ότι θα αποβεί και η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΠΦΣ, καθώς όλοι οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου προέδρου του ΠΦΣ αναμένεται να παραμείνουν στις αρχικές θέσεις τους, κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του dailypharmanews.gr, ασφυκτικές είναι οι πιέσεις οι οποίες ασκούνται από τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. τόσο προς τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Κυριάκο Θεοδοσιάδη, όσο και προς τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου (ΦΣΛ) Απόστολο Βαλτά, προκειμένου οι δύο άνδρες να συνεννοηθούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να προκύψει άμεσα η εκλογή του νέου προέδρου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

 

Παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται ακόμη και σήμερα εν εξελίξει, όλα τα ενδεχόμενα σενάρια συνεργασίας Κυριάκου Θεοδοσιάδη - Απόστολου Βαλτά έχουν πέσει στο τραπέζι, με την παράταξη ΕΝΩΣΥ του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας (ΦΣΛ) Γιάννη Μακρυγιάννη να στηρίζει σταθερά τον ίδιον για τη θέση του νέου προέδρου του ΠΦΣ.

 

Μεταξύ των ενδεχόμενων σεναρίων, τα οποία θα έδιναν την προεδρία του ΠΦΣ σε φίλα προς τη Ν.Δ. στελέχη, έχει κατατεθεί ακόμη και η πιθανότητα να προταθεί κοινή συναινέσει τρίτο πρόσωπο, πέραν των Κυριάκου Θεοδοσιάδη και Απόστολου Βαλτά, για τη θέση του νέου προέδρου του ΠΦΣ.