ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Κινητοποιήσεις νοσηλευτών για την εξίσωση των πτυχίων

Κινητοποιήσεις νοσηλευτών για την εξίσωση των πτυχίων

Πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που υποβαθμίζει τους πανεπιστημιακού επιπέδου τίτλους σπουδών, βάζοντας στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών.

 

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΕ:

SOS: Τα πτυχία μας στον κάλαθο των αχρήστων!

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο τίτλος μας υποβαθμίζεται και εξισώνεται με αυτά των ΔΕ βοηθών μας. Συγκεκριμένα:

  • Βάζει τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ.
  • Βάζει τις Μαίες στον δικό μας κλάδο, και τους επιτρέπει πλέον, να γίνονται προϊστάμενες στα νοσηλευτικά τμήματα και στις διευθύνσεις Ν.Υ.
  • Για να περάσουν τα παραπάνω, το επαγγελματικό μας επιμελητήριο (ΕΝΕ) καταστρέφεται για να μην μπορεί να αντισταθεί το σώμα των νοσηλευτών και δίνεται ως δώρο σε κομματικούς φίλους των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, με αντιδημοκρατική παρέμβαση στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ.

Η Ένωση καλεί τα μέλη της να υποβάλλουν τα σχόλιά τους στο http://www.opengov.gr/yyka/?p=2347 δίνοντας το μήνυμα ότι δε θα περάσουν εύκολα όλα όσα μεθοδεύουν κατά των σπουδών των νοσηλευτών και προσκαλεί όλους στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Οκτωβρίου. Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πατησίων στις 10:00 πμ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.