ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΤΟΜΥ: Πάει...περίπατο το χρονοδιάγραμμα!

ΤΟΜΥ: Πάει...περίπατο το χρονοδιάγραμμα!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Συνέντευξη Τύπου για την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη... λειτουργία των πρώτων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη τη χώρα είχαν παραχωρήσει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

 

Σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, χωρίς, μάλιστα, να ερωτηθεί σχετικά από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο Σταμάτης Βαρδαρός είχε… «προαναγγείλει» ότι θα ετίθεντο σε πλήρη λειτουργία, μέσα στο επόμενο δίμηνο, 75 – 80 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενώ ο ίδιος είχε σημειώσει ακόμη ότι «θα αξιοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά θα τον αξιοποιήσουμε όπως έχουμε σχεδιάσει και όπου τον χρειαζόμαστε». Ωραία…

 

Κι όμως, τι έχουμε σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου; ΤΟΜΥ ακούμε και ΤΟΜΥ δεν βλέπουμε... Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των πρώτων 75 - 80 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα έχει παραβιασθεί καταφανώς και οι πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αποδεικνύονται πλέον για το θεαθήναι!

 

Ε, άδικο έχουμε;