ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Ωράριο Γιατρών ΕΣΥ: Δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος...

Ωράριο Γιατρών ΕΣΥ: Δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Ο νέος νόμος για το ωράριο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ της χώρας μας... δεν θα εφαρμοστεί, εάν δεν πραγματοποιηθούν προηγουμένως ικανές προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ!

 

Αυτό παραδέχθηκε ευθέως και ρητώς την περασμένη Τρίτη, λίγες μόλις ημέρες μετά από την ψήφιση του νέου νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος προδιαγράφει, έτσι, ότι δεν θα υπάρξουν άμεσα θεαματικές αλλαγές τόσο στην εργασιακή κατάσταση των γιατρών του ΕΣΥ όσο και στην παροχή δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας προς τους  ασθενείς, καθώς οι δραματικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ της χώρας μας αποτελούν την βασική αιτία για την υποβαθμισμένη νοσοκομειακή περίθαλψη!

 

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος «φρενάρει» έτσι τον νέο νόμο για το ωράριο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τη δημοσιογράφο Ντάνι Βέργου.

 

Είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά, κατά την οποία διατυπώνεται η ως άνω άποψη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, γεγονός το οποίο αποτελεί ουσιώδη ένδειξη είτε για προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση πάντα με το συγκεκριμένο περιεχόμενο των διατάξεων του νέου νόμου, είτε για όψιμο φόβο εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έναντι ενδεχόμενων προβλημάτων, τα οποία αναμένεται να εκδηλωθούν στην περίπτωση της (άμεσης) εφαρμογής του νέου νόμου.

Άλλωστε, τέτοια προβλήματα έχουν ήδη επισημάνει τόσο το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όσο και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους νοσοκομειακούς γιατρούς…