Η υβριδική εκδήλωση δικτύωσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2024, στο Ξενοδοχείο «TITANIA».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων Προσβασιμότητας – AccessibleEU» συνδιοργανώνει υβριδική εκδήλωση δικτύωσης με θέμα «Κάνοντας τις τοπικές κοινωνίες περισσότερο προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία». Συντονιστής Εταίρος του Έργου είναι το Foundation ONCE (Ισπανία).

Η εκδήλωση δικτύωσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2024, στο Ξενοδοχείο «TITANIA» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Αίθουσα «Απόλλων-Αθηνά») και ώρες 10:00-16:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών από την πλευρά των Δήμων στο πεδίο της προσβασιμότητας και να αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. 

Το Έργο «AccessibleEU» αποτελεί μια πηγή πληροφόρησης για την προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον, τις μεταφορές και τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών με σκοπό τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής.

Επιμέρους στόχοι του «AccessibleEU» είναι:

• Η ανάπτυξη ικανοτήτων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από την προσβασιμότητα.

• Η υποστήριξη της εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προσβασιμότητα.

• Η διασύνδεση των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κανόνων προσβασιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

• Η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας μιας στάσης (one-stop-shop) για την προσβασιμότητα.

• Η εκπαίδευση επαγγελματιών στην προσβασιμότητα.

Πληροφορίες για την προσβασιμότητα της αίθουσας

Η αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι πλήρως προσβάσιμη σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου (ράμπα στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, ανεμπόδιστη πρόσβαση στην αίθουσα με ανελκυστήρα, προσβάσιμο wc δίπλα από την αίθουσα). Παρέχεται διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ζωντανοί υπότιτλοι.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο:  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/415a9291-1f43-afe5-5d42-fc653da0bbf3 

Share.
Exit mobile version