Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3 και το Εργαστήριο Βασικών Επιστημών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΕΒΕΥ), ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τον ρόλο της διατροφής στην υγεία.

Η σύμπραξη των δύο φορέων περιλαμβάνει την ενεργές δράσεις πεδίου, ενημερωτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων, τη διεξαγωγή ερευνών καθώς και την ενημέρωση των ωφελούμενων ασθενών/φροντιστών αναφορικά με τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής στην υγεία. Ειδικότερα, πρόκειται να αναρτηθούν άρθρα, επιμελημένα από διακεκριμένους επιστήμονες τα οποία θα ενημερώνουν τους ασθενείς για ζητήματα που αφορούν τη διατροφή, τα οφέλη της στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και τη συσχέτισή της με την εμφάνιση του καρκίνου.

Το Εργαστήριο Βασικών Επιστημών Υγείας (ΕΒΕΥ) του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποτελεί έναν έγκυρο φορέα παραγωγής πρωτογενούς έρευνας και επιστημονικής γνώσης, σε θέματα που αφορούν την διάγνωση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη διαταραχών του ανθρώπινου οργανισμού.

Η ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου προσανατολίζεται στην προσαρμογή της μεθοδολογίας της έρευνας στις σύγχρονες ανάγκες διάγνωσης, αντιμετώπισης και πρόληψης νοσημάτων (μικροβιολογικής, παρασιτικής προέλευσης, γενετικών/βιολογικών/βιοχημικών διαταραχών της φυσιολογίας του ανθρώπου), όπως αυτά διαμορφώνονται από τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και αφορούν τη Νοσηλευτική Επιστήμη. Η συνεργασία του με το Κάπα3, θα εξελίξει την ουσιαστική ενημέρωση των ασθενών που νοσούν από καρκίνο και θα συντελέσει στην ανάπτυξη δράσεων που προάγουν τη σωστή διαχείριση της ασθένειας.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3: Πάνω από 3.000 ωφελούμενοι σε όλη την ελληνική επικράτεια

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3 είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2020 από μια ομάδα φροντιστών, που βίωσαν μέσω ατόμων του στενού περιβάλλοντός τους, το επίπονο ταξίδι της νόσου του καρκίνου.

Στόχος της ομάδας του Kάπα3 είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την κοινωνική τους προστασία και απασχόληση.

Οι άνθρωποι του Κ3 επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους με τα άτομα που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο και κινητήρια δύναμή τους δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που νοσεί θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε έγκυρη πληροφόρηση τη στιγμή που την χρειάζεται.

Οι δύο Κινητές Μονάδες Ενημέρωσης και Διαχείρισης του Κ3 σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς αποτελούν έναν κόμβο ενημέρωσης, συνεργασίας και ουσιαστικής δράσης, όπου όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η διεπιστημονική ομάδα του Κάπα3, αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες (στελέχη υπηρεσιών υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες,νομικούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, μηχανικούς Η/Υ & πληροφορικής, κ.α ), οι οποίοι παρέχουν εξατομικευμένη ενημέρωση, καθοδήγηση και επίλυση γραφειοκρατικών διαδικασιών, πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα κοινωνικά δικαιώματα και παροχές των ασθενών με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3, μέσα από την εμπειρία τεσσάρων ετών στη πρώτη γραμμή της ασθένειας, εντός Ογκολογικών Νοσοκομείων και με άμεση επαφή με ασθενείς και φροντιστές, έχοντας χαρτογραφήσει τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, στηρίζει έμπρακτα την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας τους και προσπαθεί να εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ίδιων και των φροντιστών τους. Η ανάγκη των ασθενών για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή και διαχείριση της ασθένειας, καθιστά επιτακτική την αναζήτηση και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών που προωθούν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Μέχρι σήμερα, το Κάπα3 έχει βοηθήσει πάνω από 3.000 ωφελούμενους σε όλη την ελληνική επικράτεια, με επικέντρωση των δυνάμεων του σε ενέργειες κοινωνικής υποστήριξης προς πρόσωπα που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 Που βρίσκεται το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3

· Κωστή Παλαμά 13, 11141, Αθήνα.

· Θεαγένειο Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη (στην είσοδο).

· Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Ογκολογική Κλινική-Βραχεία Νοσηλεία, Γραφείο Κ3.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κ3 στο τηλέφωνο 210 5221424.

Share.
Exit mobile version