«Ο ΙΣΘ συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του και συνεχίζει τις δράσεις του -μέσα στην κοινωνία- με άξονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών για σημαντικά και επίκαιρα προβλήματα της κοινωνίας. Η δε φετινή συμμετοχή της ιατρικής κοινότητας στη ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην εκατόχρονη παρουσία της στη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ.

Τα εγκαίνια της συμμετοχής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 88η διοργάνωση του εθνικού εκθεσιακού φορέα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Υγείας και μέλος του συλλόγου, Δημήτρης Βαρζόπουλος, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, στο περίπτερο 15 στο stand 11.

ΙΣΘ: Θεματολογία συζητήσεων στοχευμένη στα περιστατικά βίας

Οι δύο θεματικές, στις οποίες εστιάζει φέτος ο Σύλλογος, είναι η Ενδοοικογενειακή βία και η Κακοποίηση Ανηλίκων-Γυναικών, διότι όπως τόνισε ο κ. Νίτσας «τα περιστατικά βίας αυξάνονται κι απασχολούν πλήθος επιστημόνων που αναζητούν λύσεις. Ο ΙΣΘ τους δίνει το σχετικό βήμα ώστε να καταγραφούν έγκυρες απαντήσεις από ειδικούς κι άλλους συναδέλφους της σωματικής και ψυχικής υγείας»

Ενδοοικογενειακή βία – Κακοποίηση ανήλικων

Ο κύκλος των συζητήσεων ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου (17:00 – 18:00) με θέμα την κακοποίηση ανηλίκων. Θα συμμετέχουν οι:

·         Άννα Γεωργιάδου, κοινωνική λειτουργός της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Θεσσαλονίκης

·         Σοφία Καραγιαννοπούλου, παιδίατρος, Αν Διευθύντρια ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, Δρ ΑΠΘ και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος

·         Βάιος Νταφούλης, παιδοψυχίατρος, διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

·         Λευκοθέα Τερζητάνου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Τμήματος Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας

Θα ακολουθήσει, στις 18:30, συνέντευξη της Έλενας Ράπτη, υφυπουργού Τουρισμού και επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης – συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Ενδοοικογενειακή βία – Κακοποίηση γυναικών

Η δεύτερη συζήτηση, με θέμα την κακοποίηση των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου (17:00 – 18:00), με καλεσμένους τους:

·         Βίκυ Θεοδωρακοπούλου, πιστοποιημένη κοινωνική λειτουργός του Δήμου  Θεσσαλονίκης – Στέλεχος της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Θεσσαλονίκης

·         Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διευθύντρια ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος

·         Ασημίνα Φιλιοπούλου, δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω, πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος επιστημονικού συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου

·         Ευθύμιο Χατζηθεόκλητος, χειρουργός και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Θεσσαλονίκης

Στις συζητήσεις -τις οποίες θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Στρατηλάτη- θα πάρει μέρος και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, Αστυνόμος Β΄στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να μιλήσει με αριθμούς για την αύξηση των περιστατικών βίας

Εκπαίδευση επισκεπτών σε ΚΑΡΠΑ

Επίσης, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του ΙΣΘ στη ΔΕΘ, η KIDS SAVE LIVES θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση επισκεπτών σε ΚΑΡΠΑ και βασική υποστήριξη ζωής. Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Αναστάσης Στεφανάκης, ανέφερε ότι τα workshops θα περιλαμβάνουν εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και χρήση νέων τεχνολογιών. Πρόσθεσε δε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το σχετικό πρόγραμμα που αφορά στην εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του ΙΣΘ στο youtube σε ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.isth.gr.

Exit mobile version