Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ενσωμάτωση υγιεινών επιλογών στην καθημερινότητα των παιδιών.  

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «Νοιάζομαι για το παιδί μου» ξεκινάει τον Σεπτέμβριο από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Οι γονείς, για άλλη μια χρονιά, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που βιώνουν στην καθημερινότητά τους σε σχέση με τα παιδιά.

Το πρώτο για φέτος δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ινστιτούτου Prolepsis έχει θέμα τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το θεμέλιο της υγείας των παιδιών και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη τους, τόσο σωματικά όσο και νοητικά. Η ενσωμάτωση ωστόσο υγιεινών επιλογών στην καθημερινότητα των παιδιών συχνά είναι μια μεγάλη  πρόκληση για τους γονείς.

Τι περιλαμβάνει μία ισορροπημένη διατροφή; Πώς μπορώ να διαμορφώσω υγιεινές διατροφικές συνήθειες κατά την παιδική ηλικία;

Τα παραπάνω είναι ορισμένα συχνά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δοθούν από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18.00 μμ.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου»

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis από τον Απρίλιο του 2022, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Share.
Exit mobile version