Εδώ και αιώνες  ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στην κινεζική και ινδική ιατρική για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Ο  κουρκουμάς, πλούσιος σε θρεπτικά ενεργά συστατικά, έχει  αποδειχθεί πως είναι μια αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία για την κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και των πόνων των αρθρώσεων. Η κουρκουμίνη που περιέχει είναι ένα συστατικό με εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες. Χάρη στις αναλγητικές και αντισταμινικές του ιδιότητες, ο κουρκουμάς μειώνει την ροή του αίματος στην πάσχουσα περιοχή του μεσοσπονδυλίου δίσκου, μειώνει την φλεγμονή και καταπραΰνει τον χρόνιο πόνο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική θεραπεία, συχνά ακόμη πιο αποτελεσματική από τα παυσίπονα και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που συνήθως χορηγούνται για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου που προκαλεί η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Μπορείτε να καταναλώσετε τον κουρκουμά στα φαγητά σας είτε σε μορφή ροφήματος. Συνδυάζοντας τον κουρκουμά με μαύρο πιπέρι ή γάλα, η κουρκουμίνη αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό.

Η κατανάλωση κουρκουμά απαιτεί προσοχή γιατί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Επίσης, ο κουρκουμάς δεν συστήνεται σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες και σε άτομα που πάσχουν από χολοκυστοπάθειες ή που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Share.
Exit mobile version