Προσπαθεί πραγματικά το κράτος να εξορθολογήσει τη δαπάνη του φαρμάκου;
Η πρόκληση της διείσδυσης των γενοσήμων στο σύστημα υγείας
Ο εντεταλμένος σύμβουλος διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΦ μίλησε για την ανάγκη του κλάδου να συμβάλει στην ανάπτυξη και να αποτελέσει πυλώνα παραγωγής της ανάπτυξης. Χαρακτήρισε τα γενόσημα μια ανακούφιση για το σύστημα υγείας και όχι λύση όπως χαρακτηριστικά είπε. Από το 2010 η μέση τιμή των φαρμάκων ήταν κοντά στα 400 ευρώ και στα 600 ευρώ το 2018, ενώ τα γενόσημα στο 2018 έχουν μέση τιμή περίπου τα 28 ευρώ. «Οι δαπάνες υγείας είναι συνώνυμες με επενδύσεις. Αντί να επενδύουμε στο φάρμακο, την πρόληψη και την εκπαίδευση, εμείς συζητάμε αν το πρόβλημα είναι το πόσο συνταγογραφούν οι γιατροί, αν θα μπορούσαν τα γενόσημα να είναι φθηνότερα κλπ. Δεν είναι εκεί η ουσία. Δεν κοιτάμε το αύριο» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε έντονα πως το ζήτημα των γενοσήμων χρειάζεται ευρύτερη συνεννόηση και συνεργασία τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όσο και από τις φαρμακοβιομηχανίες.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.
#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences