Στην Αθήνα πραγματοποιείται το 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φαρμακολογίας της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Φαρμακολογικών Εταιρειών.Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ).

Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση περισσότερων από 700 επιστημόνων & επαγγελματιών στον τομέα της Φαρμακολογίας από όλη την Ευρώπη.

Θα αποτελέσει μια σημαντική εκδήλωση για τον κλάδο της Φαρμακολογίας με συμμέτοχή φοιτητών, κορυφαίων ερευνητών, και καταξιωμένων επαγγελματιών. Με ενεργό συμμετοχή βασικών και κλινικών φαρμακολόγων από τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και επιστημόνων βιοτεχνολογίας αλλά και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Οι επιστημονικές συνεδρίες στο EPHAR 2024 ενδεικτικά περιλαμβάνουν τα παρακάτω θέματα :

«Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Ιατρική»

Pharmacogenomics and Personalized Medicine

«Μοριακή Φαρμακολογία Καρκίνου και Αγγειογένεσης»

Molecular Pharmacology of Cancer and Angiogenesis

«Η συνεχιζόμενη επανάσταση στις φαρμακολογικές θεραπείες κατά της παχυσαρκίας: νέες προοπτικές και πιθανοί στόχοι»

The Ongoing Revolution on Anti-Obesity Pharmacological Therapies: Novel Perspectives and Potential Targets

Το συνέδριο παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για διεπιστημονική ανταλλαγή ιδεών και ενσωμάτωση, σε όλους τους τομείς της ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων από τον προσδιορισμό και την επικύρωση στόχων έως την κλινική μελέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://ephar2024.org/

Για επισκόπηση του Επιστημονικού Προγράμματος, της τελετής έναρξης και της κεντρικής Ομιλίας μπορείτε να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ephar2024.org/preliminary-program/

Πρόεδρος του 9ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Φαρμακολογίας EPHAR  2024, είναι ο Δρ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος. Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Share.
Exit mobile version