Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική δράση για παιδιά ευάλωτων οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνδρομή των Δημοτικών Ιατρείων, θα προσφέρει δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών από 4.500 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει από 26 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου 2024, περίοδος κατά την οποίατα παιδιά θα εξεταστούν και θα λάβουν καθοδήγηση για τη διατήρηση της στοματικής τους υγιεινής.

Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35) θα παρέχονται υπηρεσίες όπως καθαρισμός, φθορίωση και συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ κάθε παιδί θα λάβει δωρεάν ένα  κιτ με είδη στοματικής υγιεινής, ευγενική χορηγία της  Colgate –Palmolive Hellas.

Η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Τζίνη Γεννηματά δήλωσε: «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της αυτοφροντίδας, προάγοντας έτσι την καλύτερη υγεία για όλους. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο, Χάρη Δούκα για τη συνεχή στήριξή του, την εντεταλμένη σύμβουλο των Δημοτικών Ιατρείων Δέσποινα Λιμνιωτάκη καθώς και τους οδοντιάτρους για την πολύτιμη συνδρομή τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αθηναίων αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στοχευμένες υπηρεσίες υγείας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του κέντρου και των γειτονιών της πόλης».

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας.

Κ.Υ.Α.Δ.Α.: Κάθε μήνα υποστηρίζει 26.000 ευάλωτους πολίτες

Σκοπός του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση. Μέσω των δομών του, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης υποστηρίζει κάθε μήνα περίπου 26.000 ευάλωτους πολίτες.

Στις υπηρεσίες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. προς τους πολίτες συγκαταλέγονται:

· Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.

· Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους.

· Η ανάπτυξη νέων δομών, έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.

Ειδικότερα, οι πολύπλευρες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης του Κ.Υ.Α.Δ.Α προς τους ευάλωτους πολίτες περιλαμβάνουν:

· Κέντρο Σίτισης για τη δωρεάν διανομή φαγητού.

· Ξενώνες για τη στέγαση απόρων και αστέγων.

· Κοινωνικά Ιατρεία, τα οποία αποτελούν ιατρικές δομές όπου παρέχεται δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.

· Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Πλυντήριο, τον Κόμβο, όπου πραγματοποιείται η διανομή πακέτων βασικών τροφίμων, αλλά και την «Αθηναϊκή Αγορά» (δωρεάν παροχή ενδυμάτων, υποδημάτων).

· Κοινωνικό Κομμωτήριο, μια πρωτοποριακή δομή που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους πολίτες, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

Exit mobile version