Με ένα υπέροχο σποτάκι διάρκειας; δύο λεπτών και τριαντατεσσάρων δευτερολέπτων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα της χώρας μας για να γίνει η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας, όπου εδράζετο ο Οργανισμός, για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, το σποτάκι που έχει τίτλο «ATHENS IS BIDDING FOR THE RECOLATION OF THE EUROPEAN MEDICINES AGENCY» (Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) αναδεικνύει την ισχυρή ιστορική σχέση της χώρας μας με το φάρμακο και τη φαρμακοποιία αλλά και τη σημερινή δυναμική της με την παρουσία στη σύγχρονη Ελλάδα όλων εκείνων των προϋποθέσεων με πρώτο την ικανότητα των φαρμακοποιών αλλά και τη λειτουργία του πιο πλήρους δικτύου φαρμακείων σε ολόκληρη την Ευρώπη για να την καταστήσουν ικανή να φιλοξενήσει την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το σποτ ξεκινά με την προτομή του Ιπποκράτη και την αναφορά στο ότι γεννήθηκε το 460 π.Χ. περιμένοντας 2.477 χρόνια μέχρι σήμερα με τις εικόνες του Διοσκουρίδη και του Γαληνού να ακολουθούν με τις αντίστοιχες αναφορές να τις συνοδεύουν –ο πρώτος γεννήθηκε το 40 π.Χ. και περιμένει 1977 χρόνια και ο δεύτερος γεννήθηκε το 129 μ.Χ. περιμένοντας 1888 χρόνια- και να καταλήγουν στο ότι «οι γίγαντες της φαρμακευτικής περιμένουν εδώ και καιρό και ότι η αναμονή (τους) τελείωσε» καθώς η Ελλάδα είναι υποψήφια έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όμως δεν είναι μόνο μία πόλη –με τη μεγάλη της ιστορία- που θέτει υποψηφιότητα αλλά πολλά παραπάνω!

Η Γνώση θέτει υποψηφιότητα. Οι Έλληνες φαρμακοποιοί –ως άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας- επαγγελματίες υγείας του 21ου αιώνα, ικανοί στη διαχείριση των φαρμακευτικών αγωγών με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και μέτρο λειτουργούν ένα δίκτυο με περισσότερα από 11.000 φαρμακεία, τα περισσότερα, ανανεωμένα, μοντέρνα και εντυπωσιακά που καλύπτουν κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης, από το μικρότερο νησί μέχρι το πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό.

Η Βιομηχανία θέτει υποψηφιότητα! Μια ακμάζουσα φαρμακευτική βιομηχανία, ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για την εγχώρια οικονομία που αναπτύσσεται επίσης με πρωτοφανείς ρυθμούς στο διεθνές περιβάλλον.

Η Επιστήμη θέτει υποψηφιότητα. Με το άριστο ιστορικό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στην αξιολόγηση, έγκριση και τον έλεγχο προϊόντων υγείας.

Το μέλλον θέτει υποψηφιότητα με την  Generation (γενιά) G, Generation Greek. Μία νέα γενιά φιλόδοξων επαγγελματιών υγείας ειδικών στον τομέα τους και έτοιμων να αποδείξουν την αξία τους στον κόσμο.

Και τέλος, η Κουλτούρα θέτει υποψηφιότητα. Μία κουλτούρα φροντίδας για τους νέους και τους ηλικιωμένους, για τον καθένα μας, την οικογένεια, την κοινότητα, γι΄αυτούς που μπορούν αλλά και τους αδύναμους.

Και το σποτάκι καταλήγει με το βασικό σύνθημα: «Η Αθήνα υποψήφια έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Η αναμονή τελείωσε!» και την εικόνα των τριών Ελλήνων γιγάντων της φαρμακευτικής.

Στο μήνυμα του ΠΦΣ που συνοδεύει το σποτάκι αναφέρονται τα εξής: «O ΠΦΣ στηρίζει την υποψηφιότητα μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα Με επίκεντρο την ιστορία, τη γνώση, την κουλτούρα του ελληνικού φαρμάκου, των φορέων και των επιστημόνων που το «υπηρετούν», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δημιούργησε video υποστήριξης της υποψηφιότητας μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα. Η παρουσία ενός Οργανισμού με ευρωπαϊκό κύρος και εμβέλεια στη χώρα μας θα δώσει νέα πνοή στον Τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Σήμερα, ο ΕΜΑ έχει την έδρα του στο Λονδίνο και η μετεγκατάστασή του κρίνεται αναγκαία λόγω του Brexit, ενώ τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε.Ε. για την επιλογή της νέας έδρας του είναι αυστηρά και έχουν βάλει ψηλά τον πήχη!».

Η απόφαση για τη δημιουργία του σποτ λήφθηκε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ και σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη έρχεται να στηρίξει την προσπάθεια της πολιτείας που διεκδικεί την μεταφορά της έδρας του ΕΜΑ στη χώρα μας καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα. Μάλιστα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σκοπεύει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες απευθυνόμενος στην κοινωνία σε συνεργασία και με άλλους φορείς υγείας για θέματα όπως οι εμβολιασμοί και η  ενημέρωση πολιτών και ασθενών για θέματα δημόσιας υγείας.       

Μπορείτε να δείτε το σποτ του ΠΦΣ στο site του www.pfs.gr ή πατώντας εδώ

 

 

Share.
Exit mobile version