Αύριο τα εγκαίνια παρουσία του υπουργού Υγείας

 

Με δύο νέες Μονάδες που δημιουργήθηκαν χάρη σε δωρεές και θα εγκαινιαστούν αύριο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενισχύονται δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ και το Θεαγένειο. Πρόκειται για τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ και τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Θεαγενείου.

Συγκεκριμένα, στο ΑΧΕΠΑ εγκαινιάζεται αύριο, στις 12.30μμ, η πλήρως εξοπλισμένη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, η οποία διαθέτει οχτώ κλίνες και ήδη είναι έτοιμη να υποδεχτεί του πρώτους ασθενείς. Η Μονάδα, που θα καλύψει το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ, δημιουργήθηκε σε ανεξάρτητο βοηθητικό χώρο του Νοσοκομείου, ο οποίος ανακαινίστηκε χάρη σε δωρεές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν στη νέα Μονάδα ασθενείς της άσηπτης νοσηλείας, αλλά υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για ασθενείς με Covid και ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου δημιουργήθηκε χάρη σε προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση, στην περιοχή Ρίγανη της Πυλαίας, κι εγκαινιάζεται αύριο, στις 15:00, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τη δωρήτρια. Η Μονάδα εγκαινιάζεται ακριβώς έναν χρόνο μετά την υπογραφή της  σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας Μαριάννας Λάτση.

Πλέον, οι ασθενείς που έκαναν τις χημειοθεραπείες τους στον 9ο όροφο του Θεαγενείου, θα τις κάνουν στη νέα Μονάδα, η οποία μαζί με τους περιφερειακούς της χώρους εκτείνεται σε 1800τμ και θα εξυπηρετεί έως και 35.000 ασθενείς ετησίως. Με τη λειτουργία της αναμένεται να αποσυμφορήσει καταλυτικά τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Θεαγενείου, να περιορίσει τις λίστες αναμονής και να συμβάλει στον εξορθολογισμό και στη σωστή αξιοποίηση τόσο των χρηματικών πόρων όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου.

Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης της δωρεάς, η Μονάδα προβλεπόταν να διαθέτει συνολικά 41 θέσεις για διενέργεια χημειοθεραπειών (27 πολυθρόνες και 14 κλίνες), 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρο αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους, χώρο για την εγκατάσταση ρομποτικού συστήματος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων, δημιουργία μικροβιολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.
Exit mobile version