Στην τελετή εγκαινίων της Νοσηλευτικής Μονάδας της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» Ιωάννα Μαρτίνου, καθώς και παρουσίαση της Νοσηλευτικής Μονάδας Ψυχιατρικής από τη σμήναρχο (ΥΙ) Πολυξένη Βασιλοπούλου.

Το Ίδρυμα «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» προχώρησε σε δωρεά προς το 251 ΓΝΑ για εργασίες ανακαίνισης και παροχή εξοπλισμού στην Ψυχιατρική Κλινική, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ψυχιατρική Κλινική ξεκίνησε να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας το 1976 και το έργο της είναι κλινικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό.

Σε ετήσια βάση, οι άμεσα ωφελούμενοι των υπηρεσιών της είναι, κατά μέσο όρο, 8.000 άτομα.

Λειτουργεί σε 24ωρη βάση και το εξειδικευμένο προσωπικό της απαρτίζεται από ειδικούς ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, εκπαιδευόμενους ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποστολή της, συνεχίζει η ανακοίνωση,  αποτελεί η υψηλού επιπέδου παροχή φροντίδας που αποτυπώνεται στις εμπειρίες των ασθενών, στην ασφάλεια, στην πρόγνωση και στα αποτελέσματα που παράγονται.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στην παραγωγή νέας γνώσης και δεδομένων που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των προσφερόμενων υπηρεσιών, μέσα από διαρκή έρευνα και εκπαίδευση.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» για την δωρεά του, τονίζοντας ότι με τη συνδρομή αυτή, οι άνθρωποι που ταλανίζονται από προβλήματα της ψυχικής σφαίρας και νοσηλεύονται στο 251 ΓΝΑ απέκτησαν έναν εξαιρετικό, σύγχρονο χώρο νοσηλείας, στον οποίο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα τους παρέχει εξατομικευμένες και βέλτιστες υπηρεσίες.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της πολιτικής ηγεσίας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό του 251 ΓΝΑ, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει και για το τεράστιο έργο που προσφέρει.

Υπογράμμισε, δε, ότι το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας θα είναι αρωγός στην πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων και συνεργασιών με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αποτύπωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.
Exit mobile version