Στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (World Medical Association -WMA), η οποία διεξήχθη στο Ελσίνκι την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετείχε τριμελής εκπροσώπηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, Γεν. Γραμματέα, Δημήτριο Βαρνάβα, και τον εκλέκτορα του ΠΙΣ από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου Κωνσταντίνο Κατσιγιαννόπουλο.

Οι εκπρόσωποι συμμετείχαν στις εργασίες της Συνέλευσης –η οποία τιμούσε  τα 60 χρόνια από τη διακήρυξη του Ελσίνκι– και πραγματοποίησαν επαφές με εκπροσώπους από εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους πολλών χωρών.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα της Συνέλευσης, διεξήχθησαν εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου του WMA. Πρόεδρος εκλέχθηκε η Jackueline Kitulu, από τον Ιατρικό Σύλλογο της Κένυας.

Η νέα Πρόεδρος προσκλήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία να συμμετάσχει στον εορτασμό των 100 χρόνων του ΠΙΣ που θα πραγματοποιηθεί το 2025. 

Αντιπροεδρία ΠΙΣ στο CEOM

Να σημειώσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες, στη Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιατρικών Συλλόγων (CEOM), εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, ο οποίος είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

Share.
Exit mobile version