Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους πολίτες και τους εφιστά την προσοχή για παραπλανητικά sms μηνύματα που διάφοροι επιτήδειοι αποστέλλουν και μάλιστα με το λογότυπο και του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντίστοιχη ενημέρωση είχε σταλεί και τον περασμένο Ιανουάριο. Τα κακόβουλα μηνύματα ζητούν από τους παραλήπτες τους να προχωρήσουν σε κάποια ενημέρωση στοιχείων προφανώς με σκοπό να μπορούν να «μπουν» σε προσωπικά τους δεδομένα.

Έτσι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει αναλυτικά:

«Σε συνέχεια της από 09/10/2023 σχετικής Ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/. Η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή 2 / 2 ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας. Ωστόσο εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ. Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ»

Share.
Exit mobile version