Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων και συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ όπως και άλλους εκπροσώπους για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι έχει πλήρη συνείδηση ότι όλοι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε άλλους τομείς, όλο το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, όπως και όλων των δημόσιων νοσοκομείων, δίνουν μια τεράστια μάχη, μια πραγματικά ηρωική μάχη για τους ασθενείς, για τους ανθρώπους που υποφέρουν

«Ξέρουμε ότι δίνετε αυτή τη μάχη μόνοι σας, μακριά απ’ αυτό που έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα το δημόσιο νοσοκομείο» ανέφερε επίσης ο γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

Δίνετε τη μάχη χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Λείπουν χιλιάδες γιατροί με ειδικότητες. Όσοι καλύπτουν κάποιες ανάγκες τις καλύπτουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους. Λείπει βοηθητικό προσωπικό, λείπουν νοσηλευτές, λείπουν σύγχρονες και επαρκής υποδομές, μηχανήματα. Και βέβαια, όλα αυτά γίνονται με τραγικές εφημερίες, με συνεχόμενες εφημερίες, χωρίς να έχει στοιχειώδη ξεκούραση ο γιατρός ώστε να μπορεί με επάρκεια, με καθαρό μυαλό να κάνει την επιστήμη του, να σώσει ζωές. Και βεβαίως, με κουτσουρεμένες μισθολογικές απολαβές, που έχουν ακολουθήσει απ’ τα χρόνια της κρίσης και συνεχίζονται, απ’ όλες τις κυβερνήσεις, απ’ όλα τα κόμματα, όποιες κι αν είναι οι διοικήσεις.

Αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα ξέρει και να τα θυμάται ο ελληνικός λαός, να τα θυμούνται οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς. Να φτιάξουμε έτσι ένα μέτωπο, μια κοινωνική συμμαχία, ώστε να απαιτήσουμε πραγματικό δημόσιο, δωρεάν νοσοκομείο, κι όχι τη συνεχή απαξίωση του, που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, όποιος κι αν είναι στη κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι στην αντιπολίτευση. Με τις τεράστιες ελλείψεις και τις ανεπάρκειες που βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή των εργαζομένων μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που έρχονται εδώ για να γιατρευτούν».

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με αφορμή το δεκάδες φορεία που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου.

«Χρηματοδοτούν υποτίθεται για να κάνουν ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμός στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων και είδατε τα χάλια. Ράντζα πάλι στους διαδρόμους, οι γιατροί να πηδάνε πάνω από ράντζα κι από κρεβάτια για να βρουν ασθενείς να τους περιθάλψουν γιατί ουσιαστικά, προσωπικό δεν υπάρχει. Μπορεί να φτιάχνουν και να χρωματίζουν τα ντουβάρια αλλά γιατρούς δεν προσλαμβάνουν» ανέφερε και χαρακτήρισε κατάπτυστη την εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με τους VIP και την προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση τους.

Share.
Exit mobile version