Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην αγορά 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίου κατά της Covid-19 από την εταιρεία Moderna. Οι επιπλέον δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021.

 

Η νέα συμφωνία προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022.

Έως σήμερα, έχουν παραγγελθεί συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

 

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Moderna και το mRNA εμβόλιό μας», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.
«Με τη σημερινή αγορά των επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, η ΕΕ δείχνει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της προς την εταιρεία μας. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας για το 2022, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων στελεχών του ιού, με την Επιτροπή να έχει δικαίωμα για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022.
Η Moderna δεσμεύεται να εργαστεί αδιάκοπα, ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει στην αγορά ενισχυμένα εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού και εν τέλει συνολικά αυτή την παγκόσμια πανδημία», καταλήγει στη δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

 

Share.
Exit mobile version