Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο Ανοικτό Πολυϊατρείο της Αθήνας και στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης.

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025, προσφέρουν μέσω του Παιδιατρικού τους Τμήματος δωρεάν ιατρικό έλεγχο σε ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών στην ολοκλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Η πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιείται στο Ανοικτό Πολυϊατρείο της Αθήνας με την υποστήριξη της ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. και στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2021-2027.

Τα Παιδιατρικά Τμήματα των Γιατρών του Κόσμου το 2023 εξυπηρέτησαν 2.900 παιδιά και εφήβους, πραγματοποιώντας συνολικά 8.000 ιατρικές ενέργειες.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας, επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 210-3213150 για την Αθήνα & στο 2310-566641 για τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 17 αντιπροσωπείες. 

Κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας.

Για τους Γιατρούς του Κόσμου η θεμελίωση  των τριών διαστάσεων της Υγείας είναι καθοριστική, δηλαδή το γεγονός ότι η υγεία συνιστά μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας, και είναι βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

Share.
Exit mobile version