«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται για εμβολιασμό και από τα νέα παιδιά, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία, ότι η μετάλλαξη “Δέλτα”, η οποία όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας, ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν».
Αυτά τόνισε σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε εχτές στην Τρίπολη, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
«Για αυτό προτρέπω», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν, διότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά».
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την πρόσθετη προσπάθεια πειθούς».
«Άλλωστε», σημείωσε, «έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα στην διάθεσή μας» και εξήγησε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών το 99% των συμπολιτών μας, στις ηλικίες μεταξύ 60 και 80 ετών, που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω, από το πόσο επικίνδυνο είναι ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης “Δέλτα” να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος».
Αναφερόμενος στις νεότερες ηλικίες, είπε ότι «θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκός χώρες».
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θέλω να επαναλάβω τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχω συνολικά στο αναπτυξιακό δυναμικό της Πελοποννήσου» και προσέθεσε:
«Η χώρα μας, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρνάει σελίδα. Η ανάπτυξη, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα είναι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων ετών. Η χώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλαπλά επίπεδα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήμασταν η πρώτη χώρα, η οποία κατέθεσε την πρόταση για τους νέους πόρους, πολλούς εκ των οποίων θα τους διαχειριστούν και οι περιφέρειες».
«Όλα αυτά», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «συνθέτουν μία εικόνα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας». (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)