Ο Σταμάτης Πουλής, Σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και Α’ Αναπληρωματικός Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής, μιλώντας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, σχετικά με την πρόσφατη δικαίωσή του, μετά την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών για το θέμα των προσλήψεων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τα έτη 2013-2014, καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, ενώ υπήρξε πολύ υποστηρικτικός προς τον κ. Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πουλής αναφέρθηκε στα επτά χρόνια δικαστικής διαμάχης για την υπόθεση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τονίζοντας ότι δεν υπήρχε αδίκημα για το οποίο έπρεπε να κατηγορεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον κ. Πολάκη για τη «γνωστή πλέον ακόμα και στους συντρόφους του τακτική» να χτίζει την καριέρα του στις πλάτες αθώων ανθρώπων, εξαπολύοντας λάσπη και συκοφαντίες. Τέλος, δήλωσε πως ο κ. Πολάκης θα λογοδοτήσει ποινικά και αστικά.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Πουλή:

«Η Δικαίωση που ήρθε με την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών είναι η επισφράγηση της αλήθειας. Επτά ολόκληρα χρόνια παλεύαμε για το δίκιο μας απέναντι στον σκευωρό αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και πλέον από σήμερα ακούγεται αυτό που λέγαμε τόσα χρόνια ότι δεν υπήρχε αδίκημα για το οποίο έπρεπε να κατηγορηθούμε. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν πληρείτο η αντικειμενική  υπόσταση του αδικήματος.

Επρόκειτο για μία στημένη υπόθεση από τον παρακρατικό μηχανισμό του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η οποία δημιουργήθηκε μετά από τις αίολες καταγγελίες του, ακολουθώντας το δόγμα ότι «πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή αν θέλουμε να παρούμε ξανά την εξουσία». Με πιέσεις και εκβιασμούς προσπαθούσε να αποσπάσει από εμάς συγκεκριμένες καταθέσεις εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη.

Και επειδή δεν υποκύψαμε και αντισταθήκαμε, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, κυνηγηθήκαμε και στοχοποιηθήκαμε από τον ίδιο. Άλλωστε, είναι γνωστή πλέον ακόμα και στους «συντρόφους» του η τακτική του να χτίζει την καριέρα του  στις πλάτες αθώων ανθρώπων, εξαπολύοντας λάσπη και συκοφαντίες σε όποιον σταθεί ενάντια στα σχέδια του».

Αυτό που επανέλαβε συχνά ο κ. Πουλής είναι ότι «ο Παύλος Πολάκης είναι φαινόμενο και προσωποποίηση πολιτικής, ηθικής και κοινωνικής παρακμής».

Ο Σταμάτης Πουλής, αναφερομένος στην αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης είπε μεταξύ άλλων ότι «Θα πρέπει να αποζημιωθούν όλα τα στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τα οποία απολύθηκαν παρανόμως με εντολή Πολάκη, στο πλαίσιο των καταγγελιών του, περί δήθεν παρανόμων προσλήψεων που είχαν πραγματοποιηθεί, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα έτη, 2013-2014. Και ότι θα πρέπει ο Παύλος Πολάκης και η τότε διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. να πληρώσει για τις καταχρηστικές τους αποφάσεις. Ώστε να μην μπορεί ποτέ κανένας Πολάκης, και κανένας υπουργός γενικότερα, να εκμεταλλεύεται αυθαίρετα την πρόσκαιρη πολιτική του εξουσία εις βάρος απλών ανθρώπων. Θα επιμείνω και ποινικά και αστικά, ώστε ο Παύλος Πολάκης να λογοδοτήσει για αυτά που έχει κάνει εις βάρος μας.

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Σταμάτης Πουλής αναφέρθηκε και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με συγκίνηση, ευχαριστώντας τον και τιμώντας τον για τη δημόσια στήριξή του, όλα αυτά τα χρόνια. «Στήριξη, η οποία ήταν συνεχής, σταθερή και από καρδιάς. Και αυτό αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει. Τέτοιοι πολιτικοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στις ημέρες μας», κατέληξε ο κ. Πουλής.

Exit mobile version