Επικοινωνιακό χαρακτήρα προσδίδουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα προβλήματα στο ΕΣΥ.

Ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Παν. Παπανικολάου χαρακτήρισε μάλιστα «όψιμο» το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νοσοκομεία σημειώνοντας ότι εάν ήταν ειλικρινές θα έπρεπε να είχε επισκεφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στο οποίο μετά τη λήξη της γενικής εφημερίας του παρέμεναν σε φορεία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 41 ασθενείς οι οποίοι κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, o γ.γ. της ΟΕΝΓΕ άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Υγείας δεν θα προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την βελτίωση του ΕΣΥ αφού όπως είπε υπάρχει τεράστια διαφορά λόγω και έργων από τον κ. Μητσοτάκη. «Πρακτικά έχουν παγώσει από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα όλες οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία» σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Παπανικολάου ενώ υπογράμμισε ότι το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη δεν συμβιβάζεται και με το γεγονός ότι τα κονδύλια των νοσοκομείων για το 2024 έχουν αρχίσει ήδη να εξαντλούνται.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να σταματήσει να καλύπτει την «αρλουμπολογία» του Άδωνι Γεωργιάδη για τα χειρουργεία και έφερε ως παράδειγμα το νοσοκομείο Νικαίας το οποίο αν και δεν έχει εντάξει στο πρόγραμμα του τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία έχει καταφέρει να μειώσει τις λίστες αναμονής για τις προγραμματισμένες επεμβάσεις. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να το εξηγήσει στον κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Επίσημη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας δεν υπήρξε. Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πάντως ότι «η μόνη μεταρρύθμιση που κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας είναι η ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα και οι υπερτιμολογήσεις ξανά σε φάρμακα, έργα μηχανήματα και υπηρεσίες»

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη επίσης στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι συνεχίζει τα ψέματα για τα χειρουργεία χωρίς να δίνει στοιχεία και ότι ακόμα κυνηγάει τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση των απογευματινών χειρουργείων.

«Το μήνυμα το πήρατε κύριοι της κυβέρνησης αλλά το αφήσατε στα αδιάβαστα!» ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας. Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή στο Υπουργείο Υγείας μας ενημέρωσε για πολλοστή φορά κατά την 5ετή θητεία της κυβέρνησής του ότι έχει ως προτεραιότητα το Ε.Σ.Υ.!

Προτεραιότητα της κυβέρνησης στις μέχρι τώρα ενέργειες είναι η αύξηση του ιδιωτικού έργου παντού στο Ε.Σ.Υ. από την μεταβίβαση παροχών υγείας στους ιδιώτες έως την κατάλυση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι «οι επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις όπου επαναλαμβάνονται ότι προτάσσονται η Π.Φ.Υ. , η αντιμετώπιση στις λίστες αναμονής, οι αναγκαίες προσλήψεις, δεν έχουν πλέον αντίκρισμα στους Έλληνες πολίτες.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν το υπουργείο Υγείας, την ίδια ώρα όδευε προς το τυπογραφείο η διευκρινιστική απόφαση για την άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ, αποδεικνύοντας ότι για την κυβέρνηση η λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του» ανέφερε σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. «Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, θα προσλάμβανε μόνιμο προσωπικό, θα αύξανε την κρατική χρηματοδότηση, θα ενίσχυε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι διαλυμένη και γενικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόληψης, καταργώντας τα προκλητικά προνόμια των ιδιωτικών ομίλων της υγείας» σημείωσε επίσης ο Περισσός και τόνισε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φέρνει στα μέτρα του την πραγματικότητα, αφού ξεχνάει ότι τα «διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ» τα δημιούργησε η πολιτική που εφαρμόζει.

Share.
Exit mobile version