Σε συνάντηση, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του αν. Γεν. Γραμματέα του υπ. Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού με τους διοικητές των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας και την αρμόδια Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕμ καθώς και άλλους αρμόδιους παράγοντες, παρουσιάστηκε η πρόταση για την κατασκευή και οργάνωση του νέου τμήματος Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας, για την οποία εργάστηκε εθελοντικά ο Ικαριώτης αρχιτέκτονας  Γ. Δογάνης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέταξε τη δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στις άμεσες προτεραιότητες στον τομέα της υγείας και δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελέτη και αδειοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δέσμευση αρχικού ποσού στον προϋπολογισμό του 2017 για την κατασκευή της μονάδας και ο προγραμματισμός των απαραίτητων ενεργειών στελέχωσης, ενώ δόθηκε εντολή για τη σύσταση και τις διαδικασίες του τεχνικού πρωτόκολλου τη μελέτη και την κατασκευή να αναλάβουν η 2η ΥΠΕ και τα νοσοκομεία του νομού, Σάμου και Ικαρίας.

Φαίνεται να δρομολογείται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και των νεφροπαθών αλλά και των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν είτε να επισκεφθούν είτε να εγκατασταθούν στην Ικαρία.

Share.
Exit mobile version