Κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις προκλήσεις και τις επιτυχίες του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής. 

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη (DT&S) έχοντας ως κύριο στόχο, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, την ανάδειξη της καινοτομίας και τη χρήση νέων τεχνολογικών λύσεων σε όλους του τομείς της ζωής και της οικονομίας, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με θέμα «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας, σήμερα», με συνδιοργανωτή τη CISCO και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στο DT&S, 26ης Οκτωβρίου 21, στη Θεσσαλονίκη. 

Στο επίκεντρο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου και σε πλήρη εναρμόνιση με τη στρατηγική? της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ψηφιακό? μετασχηματισμό? της Υγείας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, εδράζονται οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής. 

Κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις προκλήσεις και τις επιτυχίες του ψηφιακού μετασχηματισμού, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτομίες που θα αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια. Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς υγείας από την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα αναφερθούν στη στρατηγική που εφαρμόζουν και τους στόχους που έχουν θέσει, ενώ οι εταιρείες του κλάδου θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις καλές πρακτικές στα έργα που έχουν υλοποιήσει.

Το συνέδριο, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ως ομιλητές, η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας Ελλάδος και χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Υφυπουργός Τουρισμού?, ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Διοικητές ΔΥΠΕ, Διοικητές Νοσοκομείων, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΗΔΙΚΑ και της ΚτΠ, ο Πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και της υγείας. 

Το συνέδριο θα αναπτυχθεί στις εξής θεματικές ενότητες:

  • «Διασυνοριακή πολιτική για τη δημόσια υγεία στην ψηφιακή εποχή».
  • «Η αξία της πρωτοβάθμιας υγείας και η συμβολή της τεχνολογίας».
  • «Ψηφιακή αναβάθμιση εφαρμογών και υποδομών νοσοκομείων».
  • «Τεχνολογικές εφαρμογές στην ψυχική υγεία».
  • «Προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα».
  • «Εφαρμοσμένες ψηφιακές λύσεις στην ιδιωτική υγειά».
  • «Εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα υγείας σήμερα».
  • «Το μέλλον της υγείας με τη χρήση σύγχρονων καινοτομικών μέσων».

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές ως παραδείγματα:

  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – ΑΧΕΠΑ.
  • Γενικό Νοσοκομείο Σύρου – «Βαρδάκειο και Πρώιο».
  • Έργο Τηλεαϊτρικής – ΕΔιΤ.
  • Έργα ΗΔΙΚΑ.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τις παρουσιάσεις, τις ανακοινώσεις και τις συναντήσεις, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για έμπνευση, δικτύωση, συζήτηση και προετοιμασία με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για «το μέλλον της ψηφιακής υγείας, σήμερα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: dts-healthconference.com

Share.
Exit mobile version