Ο Δημήτρης Ζώρζος υπήρξε πρωτοπόρος στη σεξουαλική βοήθεια ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα.

Έφυγε πριν από λίγες ημέρες από την ζωή ο Δημήτρης Ζώρζος, ο πρώτος Έλληνας Σεξουαλικός Θεραπευτής-Βοηθός ΑμεΑ, σε ηλικία μόλις 44 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Ζώρζος χρειάστηκε να δώσει δύο φορές μάχη για την ζωή του. Την πρώτη του μάχη την έδωσε σε ηλικία 27 ετών, όταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, έμεινε ημιπληγικός σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματος του.

Με μεγάλη προσωπική προσπάθεια και δίψα για ζωή, μετά από τρία χρόνια απέκτησε και πάλι τον πλήρη έλεγχο της κίνησης του κορμιού του. Η εμπειρία αυτή έγινε και η αφορμή να αφιερώσει την ζωή του έκτοτε στην αναπηρία και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, μέσα από την επαγγελματική ιδιότητα του Θεραπευτή Σωματικής Προσέγγισης -Σεξουαλικού Βοηθού ΑμεΑ και του Εκπαιδευτή Σεξουαλικών Βοηθών ΑμεΑ.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ζώρζος

Το 2010 ο Δημήτρης Ζώρζος δημιούργησε την Tandem Team στη Βαρκελώνη και το 2016 τον Σύλλογο & Κέντρο Σεξουαλικής Εξέλιξης Sexualidad Functional με εξειδίκευση στα ΑμεΑ, στη Βαλένθια. Συμμετείχε ενεργά στη γέννηση της πρωτοβουλίας  Sex Asistent  Catalunya, της πρώτης στην Ισπανία ομάδας σκέψης και διαλόγου στο θέμα της σεξουαλικής βοήθειας για ΑμεΑ.

Στα 42 του χρόνια ο Δημήτρης Ζώρζος βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ακόμη δύσκολη μάχη, αυτή του καρκίνου. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχε μιλήσει στο DailyPharmaNews  για τον καρκίνο που μπήκε τόσο ξαφνικά στην ζωή του, την καθυστερημένη διάγνωση της νόσου, το δύσκολο διάστημα των θεραπειών αλλά και για την μοναδική βιωματική εμπειρία που του προσέφερε το επάγγελμά του Σεξουαλικού Θεραπευτή ΑμεΑ.

Share.
Exit mobile version