Το συνέδριο επιδιώκει την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ ειδικών και ασθενών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας -Πεταλούδα σκοπεύει να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης υλοποιώντας το 17ο ετήσιο ενημερωτικό Συνέδριο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Πρόκειται για το μοναδικό Συνέδριο, ανοιχτό στο κοινό, το οποίο φέρνει κοντά γιατρούς και ασθενείς, ενημερώνοντας τους για τα τελευταία νέα γύρω από την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία γενικότερα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έμπειροι επιστήμονες στηρίζουν ένθερμα το έργο της Πεταλούδας και θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες γύρω από την οστεοπόρωση, την άσκηση, τη διατροφή, τις βιταμίνες, την αρθρίτιδα, τα οδοντιατρικά προβλήματα και πολλά άλλα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους ασθενείς, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το συνέδριο επιδιώκει την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ ειδικών και ασθενών, προκειμένου οι τελευταίοι να είναι πιο σωστά ενημερωμένοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εξετάσεις όπως: εξετάσεις οστικής πυκνότητας, πελματογράφηματα, λιπομετρήσεις, εξετάσεις ακοής, εξέταση μυϊκής ενδυνάμωσης, συμβουλευτική φυσικοθεραπεία, εξέταση φλεβών, ποδιατρική εξέταση, εξέταση κύφωσης σκολίωσης κ.α. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ραντεβού.

Η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν. Για τα μη μέλη υπάρχει μια συμβολική τιμή εισόδου στα 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου.

Σχετικά με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση,  την ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος Πεταλούδα έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 2086698, 6979 25 25 70, 6979 25 10 25 και στο info@osteocare.gr.

Share.
Exit mobile version