Η Έκθεση ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».

Η Έκθεση ξεκινά τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, στις 19:00μμ, στον Χώρο Τέχνης «Μελάνυθρος», (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο) και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.

Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν και τα εικαστικά έργα των παιδιών του Κέντρου Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες που δημιούργησαν στην εικαστική ψυχοθεραπεία.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Εργαστήριο εντάσσεται στις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και αφορά νέους ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 40 ετών, που επιβίωσαν από νεοπλασματική νόσο.

Το Εργαστήριο μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και την εξοικείωση με τις βασικές τεχνικές της στοχεύει στη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων, στην παραγωγή ενός καλλιτεχνικού έργου και στη δημόσια παρουσίαση του. Μέσα από τη δημιουργία πνεύματος ομαδικής συνεργασίας, το εργαστήριο αποτελεί ένα πλαίσιο ψυχικής επεξεργασίας σημαντικών προβλημάτων σε συναισθηματικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, που συνυφαίνονται με τις απαιτήσεις της περιόδου της ζωής των συμμετεχόντων μετά την ασθένεια. Η φωτογραφία – ως μεταφορά που ενέχει όμως μέσα της πάντα το πραγματικό – μπορεί να λειτουργήσει σαν αφορμή για να εκκινήσει ένας διάλογος του υποκειμένου με τον εαυτό του, με τον άλλον, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου είναι ετήσια με εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103636904.

Share.
Exit mobile version