Ο υπουργός Υγείας σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή με θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας απάντησε μεταξύ άλλων, με αφορμή και την χθεσινή απεργία, σε όσους διαμαρτύρονται υπερασπιζόμενοι το ΕΣΥ λέγοντας ότι καταρρέει.

Στην πραγματικότητα τόνισε ο υπουργός, απλώς το συκοφαντούν και «λένε ψέματα» για κομματικούς και ιδεολογικούς λόγους, πλήττοντας έτσι την εμπιστοσύνη τον πολιτών στο σύστημα και κάνοντας ζημιά στον ελληνικό λαό.

85.000 ασθενείς περνούν από το ΕΣΥ καθημερινά

«Ο άνθρωπος που το ακούει (σ.σ. ότι το ΕΣΥ δεν λειτουργεί) λέει: “αν πάθω αύριο κάτι;”- φοβάται – “Αν πάθω κάτι δεν θα βρω γιατρό. Αν πάθω κάτι δεν θα βρω φάρμακο” κι όλα αυτά τα ψέματα. Κάθε μέρα από το ΕΣΥ περνούν 85.000 ασθενείς. Κάθε μέρα! 85.000 ασθενείς διαχειρίζεται το ΕΣΥ που δήθεν καταρρέει, κάθε μέρα! Είμαι περήφανος γι’ αυτούς που το κάνουνε και για τους γιατρούς και για τους νοσηλευτές. Είναι το 99% που σήμερα δεν απήργησε. Λοιπόν, άρα το ΕΣΥ δεν καταρρέει. Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς προσωπικό, όπως λένε. Αυτά όλα είναι ψέματα. Ναι, δεν έχει αυξηθεί το μόνιμο προσωπικό γιατί δεν έρχονται πολλοί να γίνουν μόνιμοι, γιατί οι διαδικασίες στον ΑΣΕΠ καμιά φορά πάνε πολύ αργά – κάνει γι’ αυτά η κυβέρνηση προσπάθειες – αλλά η ιδέα ότι η κυβέρνηση αυτή δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΥ, θέλει να το ιδιωτικοποιήσει κ.λπ. είναι παντελώς ψευδείς».

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκινούν το  επόμενο διάστημα

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία που πρόκειται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Υγείας έφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας έθεσε θέμα για τις σοβαρές αναμονές των πολιτών για χειρουργείο, θέλοντας να τονίσει ότι μία  μικρή χώρα με σχετικά καλύτερη οικονομία από τη δική μας, αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα με τα χειρουργεία από ότι η Ελλάδα.

«Μια χώρα, λοιπόν, με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και σε οικονομία λίγο καλύτερα απ’ την Ελλάδα, έχει σχεδόν τριπλάσιες αναμονές απ’ την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «με τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ξεκινάνε σε έναν μήνα, που θα γίνουνε 40.000 χειρουργικές επεμβάσεις, θα μειωθεί αυτό πάρα πολύ».

Share.
Exit mobile version