«Τεντώνουν το σχοινί» οι νοσοκομειακοί γιατροί στην κόντρα τους με το υπουργείο Υγείας για τα κενά στα νοσοκομεία παίδων.

Ένα 24ωρο μετά και τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας για την προσεχή Δευτέρα και τις απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα αν επιμείνουν στις κινητοποιήσεις, προχωρούν με απόφαση της ΕΙΝΑΠ σε παναττική στάση εργασίας 8:00 π.μ. με 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3/6 και στη συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.

«Απέναντι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τις οικογένειες των μικρών ασθενών εναντίον μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους» αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ στην ανοικτή επιστολή – πρόσκληση για την παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ.

Ο υπουργός Υγείας κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά πολιτικά, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η κόντρα των υγειονομικών με την Αριστοτέλους θα συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος και τα προβλήματα της υποστελέχωσης των νοσοκομειακών μονάδων στα νησιά διογκώνονται.  


Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι οι συντονιστές διευθυντές και οι αναπληρωτές τεσσάρων Κέντρων Υγείας του Ρεθύμνου – και πιο συγκεκριμένα του Περάματος, της Αγίας Φωτεινής, των Ανωγείων και του Σπηλίου – ανακοίνωσαν την παραίτησή τους .Αφορμή για την απόφασή τους ήταν η υποστελέχωση και η πολιτική των μετακινήσεων (νέο εντέλλεσθε από την 7η ΥΠΕ) γιατρών από τα Κέντρα Υγείας για να καλυφθούν τα κενά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

 
Την ίδια ώρα, από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έγινε γνωστό ότι την Τρίτη 28/5, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, επίτοκος έγκυος παραπέμφθηκε από τον γιατρό που την παρακολουθούσε στο ΓΝΑΝ στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και γέννησε. Εκτός από τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία του Λασιθίου, είναι συχνό φαινόμενο και η παντελής έλλειψη συντονισμού στις εφημερίες των νοσοκομείων του νομού, ανέφερε ο σύλλογος εργαζομένων στο ΓΝΑΝ, με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλει την ίδια ημέρα στο ένα νοσοκομείο να εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και στο άλλο αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό!


Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που βρέθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Χανίων, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα προβλήματα αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση και τη βελτίωση του ΕΣΥ. Μάλιστα, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς που είναι ή θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Share.
Exit mobile version