Ο Ροΐλός  ζήτησε τις απόψεις των διοικητών έως την Παρασκευή

Ξανασχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPharmaNews, οι αλλαγές στο πλάνο εφημέρευσης των Δημοσίων Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, καθώς το αρχικό σενάριο για 24ωρη εφημέρευση όλων των μεγάλων Νοσοκομείων μαζί, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, αλλά και όπως είναι εύλογο φαντάζει ανεφάρμοστο, λόγω υποστελέχωσης.

Εν τούτοις αυτό που τώρα συζητείται στην Αριστοτέλους και την Τρίτη παρουσίασε ο Διοικητής της Β ΥΠΕ Χρήστος Ροΐλός στους διοικητές των Νοσοκομείων της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας, είναι καθημερινή εφημερία όλων των μεγάλων Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου που ανήκουν στην 1η και 2η  ΥΠΕ από το πρωί έως το μεσημέρι και κάθε 4 μέρες 24ωρη εφημερία, όπως ήταν παλιά, με την διαμόρφωση όμως νέων ομάδων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Σαββατοκύριακα και Αργίες εξαιρούνται και θα μπαίνουν στο πρόγραμμα τα Νοσοκομεία που εφημερεύουν 24ωρο.

Ο κ. Ροΐλός αφού παρουσίασε το πλάνο των εφημεριών που επεξεργάζονται οι ιθύνοντες και είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, χωρίς να είναι όμως δεσμευτικό, ζήτησε από τους διοικητές να στείλουν εγγράφως έως την Παρασκευή τις απόψεις τους σε ένα υπόμνημα.

Εκφράζονται φόβοι για επιβάρυνση τακτικών χειρουργείων, νοσηλειών και εργαστηρίων

Στόχος της Αριστοτέλους είναι οι όποιες αλλαγές τελικά αποφασιστούν στο πλάνο εφημέρευσης των Νοσοκομείων της Αττικής, να εφαρμοστούν από τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, με πυξίδα πάντα την μείωση της αναμονής στα επείγοντα, που αποτελεί άλλωστε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έχει γνωστοποιήσει. Για το συγκεκριμένο σενάριο πάντως εκφράζονται φόβοι για επιβάρυνση τακτικών χειρουργείων, τακτικών νοσηλειών, αλλά και εργαστηρίων, καθώς και για διασπορά προσωπικού, που είναι ήδη σε έλλειψη, σε πολλές δραστηριότητες.

Ένας άλλος προβληματισμός είναι ότι στα Νοσοκομεία που γίνονται επισκευές στα ΤΕΠ και αυτά προς το παρόν εξυπηρετούνται στους χώρους των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, θα χρειαστεί να συνλειτουργήσουν.

Την αλλαγή του πλάνου εφημέρευσης στα Νοσοκομεία της Αττικής από το Φθινόπωρο, είχε επί της ουσίας προαναγγείλει και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλλιαν Βενετία Βιλδιρίδη από το βήμα του 15ου συνεδρίου Pharma and Health Conference, στα μέσα Ιουλίου.

Share.
Exit mobile version