Στο δρόμο προς τις κάλπες δεν είναι σπάνιο τα πολιτικά κόμματα να ανταλλάσσουν αιχμές και διαξιφισμούς. Ενίοτε οι κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παίρνουν και τον χαρακτήρα έντονων αντιπαραθέσεων με την εκτόξευση προσωπικών χαρακτηρισμών. Τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί πολλά ενόψει εθνικών εκλογών, αλλά είναι σπάνια ενόψει ευρωεκλογών (ιδίως όταν έχουν προηγηθεί πριν από λίγους μήνες οι κάλπες για τη Βουλή) και ακόμη πιο σπάνια όταν πρωτοκλασσάτοι υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων συζητούν για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία…

Και αυτό το «κάστρο» έπεσε την Τρίτη, με την πρωτοφανή σε χαρακτηρισμούς αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανου Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αποτέλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας στο Action 24 όπου και επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα VIP κρεβάτια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τον τελικό του Conference League.  

«Στο τέλος, με όσα προβλήματα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με όσα λάθη γίνονται -που γίνονται- δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Δηλαδή, όταν βλέπεις τον Κασσελάκη να ασχολείται με αυτό, είναι σα να λέει “θέλω να ακυρωθεί ο τελικός, να μη γίνει. Θέλω η Ελλάδα να μη διεκδικήσει καμία διοργάνωση στο μέλλον”. Τι λέει στην ουσία; “Δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας”».

Η απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να έρθει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην φείδεται – ούτε αυτός – χαρακτηρισμών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «αδίστακτο αριβίστα», ο οποίος όπως ανέφερε «ανέλαβε με εντολή Πρωθυπουργού τη δημόσια Υγεία με έναν μόνο σκοπό: Να τη διαλύσει και να πουλήσει τα κομμάτια της σε ιδιώτες».

«Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα». Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας: «Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει»!. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να μην τολμήσει ξανά να χαρακτηρίσει νοσηλευτές και υγειονομικούς «κάφρους» και «ανθρωπάκια» ούτε επίσης να διαχωρίσει ξανά τους ασθενείς σε VIP και κοινούς θνητούς, ώστε ο VIP με ένα στραμπούληγμα να προηγείται στη σειρά από τον πολίτη με εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Ανέφερε επίσης ότι τον ίδιο δεν τον ενοχλούν οι προσωπικές επιθέσεις αλλά το γεγονός ότι από το Σάββατο 1 Ιουνίου ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης προσωπικού.

Απέσυρε τον «μάπα» τον αντικατέστησε με τον ανίδεο…

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για τον χαρακτηρισμό «μάπας» που χρησιμοποίησε, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακάλεσε λέγοντας ότι ζήτησε να διαγραφεί η λέξη. Ωστόσο άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα για το ΕΣΥ και ότι είναι ανίδεος για τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε επίσης πως ουδέποτε χαρακτήρισε «κάφρους» τους υγειονομικούς αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές, οι οποίοι έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. «Αλήθεια, κ. Κασσελάκη, εσείς επικροτείτε αυτή την συμπεριφορά;», διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι η άγνοια του Κασσελάκη για θέματα υγείας δεν σταματά σε αυτό το περιστατικό, αλλά επεκτείνεται και αφορά τη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων. Αναπαράγοντας άκριτα και αβίαστα όλη την ψευδολογία και τη δόλια προπαγάνδα του σημερινού δημοσιεύματος της «Αυγής», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ενδιαφέρεται στενά για τη λειτουργία των εν λόγω χειρουργείων, για να λάβει την απάντηση από τον Άδωνι, ο οποίος σημειώνει σχετικά πως «τα χειρουργεία στο Παίδων, εάν πράγματι ανησυχείτε για αυτά, εκτιμώ ότι δεν θα σταματήσουν καθώς το Υπουργείο έχει κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν και οι ιατροί θα το αναγνωρίσουν».

«Μια απλή ενημέρωση από το ρεπορτάζ στον ευαίσθητο χώρο της υγείας θα προστάτευε τον αρχηγό της από το κατά σειρά τρίτο και γενικευμένο ολίσθημα περί δήθεν «διάλυσης του ΕΣΥ», το οποίο ο κύριος Κασσελάκης επαναλαμβάνει με ασύγγνωστη ελαφρότητα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίο έκανε λόγο πολακικής υφής «επιχειρήματα» που αναμασά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η τοξικότητα, η χυδαιότητα και η λασπολογία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καθρεφτίστηκε ξανά στο πρόσωπο (ποιου άλλου), του στενότατου επί πέντε χρόνια συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και «πρωτοκλασάτου» υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη» απάντησε με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού προσπάθησε να μας πείσει για μια ακόμη φορά για το αδιανόητο, πως δηλαδή η διαλογή ασθενών (Triage) και η υποχρέωση απέναντι στην ΟΥΕΦΑ του να υπάρχει Νοσοκομείο αναφοράς για τον τελικό του Conference League, είναι το ίδιο πράγμα, επιτέθηκε με ανήκουστους χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Λογικό από μέρους του. Κατανοούμε τον πανικό του. Προφανώς δεν είναι ευχάριστο ούτε στον ίδιο ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να έχουν απέναντι τους έναν νέο πολιτικό, χωρίς δεσμεύσεις και αγκιστρώσεις, ο οποίος δεν ταυτίζεται με το σύστημα, αλλά με τους απλούς πολίτες. Τους χαλάει τα… deals» ανέφερε επίσης Κουμουνδούρου και τόνισε ότι «το παραλήρημα του Α. Γεωργιάδη, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν πως αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Share.
Exit mobile version