Η απάντηση του Βορίδη στο σχόλιο Ανδρουλάκη για σκόπιμη κατάρρευση του ΕΣΥ

Μαίνεται η σύγκρουση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας. Μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση Κασσελάκη – Γεωργιάδη και την ανταλλαγή προσωπικών χαρακτηρισμών, σειρά είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης να επιτεθεί στην κυβέρνηση λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία με την υποστελέχωσή τους.

Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ συνέπεσε με τις νέες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και την ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ για αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» από την 1η Ιουνίου.

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μεγάλες ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου και προσθέτουν ότι αν η υγεία αποτελούσε προτεραιότητα της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να μιλάει με βεβαιότητες και όχι με εκτιμήσεις για τη λύση του συγκεκριμένου ευαίσθητου προβλήματος.

Από τη Λάρισα όπου μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «δεν Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αλαζονική πρακτική που περιφρονεί τις ζωές, τις αγωνίες σας, τα παιδιά σας». Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αφήνει σκόπιμα να καταρρεύσει το ΕΣΥ προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, στην υγεία».

«Εμείς αγωνιζόμαστε για πρωτογενή τομέα με αξιοπρέπεια. Γιατί έχουμε ένα μεγάλο όραμα για ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους, με ισχυρό σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες. Πρωτοβάθμια κέντρα υγείας, με μόνιμους γιατρούς. Με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είχε αποκαλύψει ότι η λειτουργία των χειρουργείων στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η αναμονή στο «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» κυμαίνεται από 14 – 15 μήνες και η λίστα περιλαμβάνει πάνω από 3.000 παιδιά(!) κατήγγειλε και διευκρίνισε ότι στα τακτικά χειρουργεία του «Αγία Σοφία» περιμένουν 2.106 παιδιά και στο «Αγλαΐα Κυριακού» ακόμη 1.000.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη προσωπικού, κυρίως αναισθησιολόγων και νοσηλευτών.

Απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να καταρρέει «το Σύστημα Υγείας με αυξήσεις των μισθών των γιατρών; Με αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 2 δισ., 50% πάνω; Με 6.500 προσλήψεις; Με 550 εκατ. δαπάνη σε υποδομές για να φτιαχτούν ξανά τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία μας;».

Αναγνώρισε πάντως, την ίδια ώρα, ότι «σε συγκεκριμένα σημεία του Συστήματος Υγείας εμφανίζονται προβλήματα, γίνονται μεγάλες προσπάθειες και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Δεν είναι το ίδιο εύκολο κάθε φορά».

Αναφορικά με το θέμα αυτό, επετέθη κατά των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης, που λένε ότι καταρρέει το ΕΣΥ, είναι «λαϊκιστές που θέλουν να βγάλουν μεροκάματο μέχρι τις εκλογές», ανέφερε και τους κατηγόρησε ότι κάνουν αντιπολίτευση μόνο με όρους λαϊκισμού, εξ ου και «δεν υπάρχει καμία πρόταση» από την πλευρά τους.

Επανέλαβε, όμως, ότι δεν είπε ποτέ ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλλά, συνέχισε, «κάθε μέρα νοσηλεύονται χιλιάδες άνθρωποι σε αυτό το Σύστημα Υγείας που δεν… υπάρχει και καταρρέει».

Share.
Exit mobile version