Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, το 6ο πανευρωπαϊκό περιφερειακό συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής, που διοργανώθηκε από την διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM).

‘Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, οι εργασίες του συνεδρίου είχαν ξεκινήσει στις 16 Απριλίου. Την έναρξη κήρυξε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημήτριου Χούπη.

Στην εναρκτήρια τελετή παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας. καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από πλευράς ICMM παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Gen (rtd) Pierre Neirinckx, ενώ πρόεδρος του συνεδρίου διετέλεσε ο διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΝ, υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Δημήτριος Κασίμος καθώς και οι διευθυντές Υγειονομικού του ΓΕΣ, του ΓΕΝ, του ΓΕΑ και του Λιμενικού Σώματος, οι διοικητές των στρατιωτικών νοσοκομείων (401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝ, 414 ΣΝΕΝ, ΝΝΑ, ΝΝΠ), και οι διοικητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί Υγειονομικού, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός και μέλη της οργάνωσης, ο κοσμήτορας του τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Πασχάλης Φορτομάρης, καθώς και καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ.

Το συνέδριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποσκοπούσε στην διεύρυνση των επιστημονικών και ακαδημαϊκών γνώσεων, καθώς και στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με όλες τις πτυχές της ιατρικής επιστήμης των Στρατιωτικών Ιατρικών Υπηρεσιών των συμμετεχόντων χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά, το παρακολούθησαν 491 σύνεδροι από 16 χώρες, και κατά την διάρκειά του παρουσιάστηκαν 172 εργασίες (115 διαλέξεις σε 12 στρογγυλές τράπεζες, 20 προφορικές ανακοινώσεις, 5 διαλέξεις και 32 e-posters) που κάλυψαν ευρύ φάσμα ιατρικών θεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.
Exit mobile version