Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη ενόψει των ευρωεκλογών, επόμενος σταθμός για τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ήταν οι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους και μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νοσοκομείο και τις ελλείψεις που καταγράφονται, οι οποίες όπως είπε στον κ. Χαρίτση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, «δημιουργούν ένα πρωτοφανές σε δυσκολίες πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης «διαμορφώνεται μία εικόνα στη δημόσια σφαίρα,  ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί και ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για να γίνει» σχολιάζοντας ότι το πιο κρίσιμο είναι ότι «έχουμε να κάνουμε με μία συνειδητή πολιτική επιλογή ιδιωτικοποίησης, του συστήματος υγείας».

Αμέσως μετά το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ο κ. Χαρίτσης πραγματοποίησε επίσκεψη και στο νοσοκομείο Σητείας, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πραγματικότητα  του δημόσιου συστήματος υγείας απέχει πολύ «από την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του» και πως «σήμερα το  δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είχε επιλέξει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του, για να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά στηρίζει την ανάγκη αναβάθμισης και επανίδρυσης ουσιαστικά του ΕΣΥ, ως «πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία».

«Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη, αν δεν στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο στήριξε ολόκληρη την κοινωνία,  μέσα στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας» σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις « σε κοινό μέτωπο αντίστασης».

Όπως είπε, για ενίσχυση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και επανίδρυσης του ΕΣΥ, απαιτούνται, μεταξύ άλλων, προσλήψεις 20.000 γιατρών για να καλυφθούν τα κενά, διπλασιασμός των μισθών προκειμένου να μη φεύγουν στο εξωτερικό και ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των εργαζομένων του, αλλά και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.
Exit mobile version