Μια πρωτότυπη δράση ευαισθητοποίησης μέσω της φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. 

Ο «Click for Life» είναι ένας αλλιώτικος φωτογραφικός διαγωνισμός, μια γιορτή δημιουργικότητας για καλό σκοπό και αποτελεί καινοτομία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Eyes of Light – Φορέα Τέχνης στην Υγεία.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα σε 12 ώρες, από τις 10.00πμ ως τις 22.00μμ, φωτογραφίζοντας ατομικά ή ομαδικά, να στείλουν το δικό τους μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα στο ίδιο το κοινό (νοσούντες και μη) να γίνει πρωταγωνιστής μέσω της εικόνας, να καλλιεργήσει τις δημιουργικές του πτυχές και να μεταφέρει ηχηρά μηνύματα ελπίδας, δύναμης και ενότητας στον αγώνα κατά του καρκίνου. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε φωτογράφους, ερασιτέχνες, λάτρεις της φωτογραφίας, ακόμα και σε όσους φωτογραφίζουν απλώς περιστασιακά. Όποιες κι αν είναι οι γνώσεις σας για τη φωτογραφία, ότι εξοπλισμό κι αν διαθέτετε, μπορείτε να λάβετε μέρος.

Ο Φωτομαραθώνιος «Click for Life» θα έχει 5 θέματα – που θα ανακοινωθούν εκείνη την ημέρα- τα οποία θα εστιάζουν στην δημιουργικότητα, στη συμπερίληψη, στην αισιοδοξία και στην ελπίδα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τις φωτογραφίες και τα μηνύματα τους στο site του Φωτομαραθώνιου, το ClickForLife.gr. Το υλικό τους θα είναι ορατό στο ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορεί να αλληλεπιδρά και να κάνει like, δημιουργώντας μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα που μπορεί να παραμείνει ενεργή και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Με την ολοκλήρωση του Φωτομαραθώνιου, μια ειδική κριτική επιτροπή από προσωπικότητες στο πεδίο της φωτογραφίας, των τεχνών και της κοινωνικής προσφοράς, θα απονέμει μια σειρά από βραβεία στις συμμετοχές που θα διακριθούν σε κάθε θέμα, ενώ θα υπάρχουν και αντίστοιχα βραβεία κοινού.

Συνολικά θα βραβευτούν 30 άτομα από τις κατηγορίες Φωτογράφων και Ερασιτεχνών, για τις καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού, ενώ οι Ομαδικές Συμμετοχές με τα περισσότερα μέλη, θα λάβουν ειδικές διακρίσεις.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης του Φωτομαραθώνιου μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του (4 Φεβρουαρίου 2024). Η εγγραφή γίνεται έναντι συμβολικού οικονομικού αντιτίμου για την ενίσχυση των δωρεάν προγραμμάτων του Eyes of Light – Φορέα Τέχνης στην Υγεία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Ο Φωτομαραθώνιος «Click for Life» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των: Δήμος Αθηναίων,  Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ΕΛΛΟΚ – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ΕΟΠΕ – Τα Νέα της Ογκολογίας και με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas..

Σχετικά με την ΜΚΟ Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία είναι αφιερωμένος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, μέσα από την τέχνη. Ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα, για να συμβάλλει σε μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση της νόσου στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το διεθνώς αναπτυσσόμενο πεδίο της Τέχνης στην Υγεία (Arts in Health).

Περισσότερες πληροφορίες για τον Φωτομαραθώνιο «Click for Life» και για δηλώσεις συμμετοχής: clickforlife.gr/

Share.
Exit mobile version