Η συνάντηση είναι δωρεάν, προσβάσιμη για όλους και διεξάγεται διαδικτυακά.

Από τα βάθη των αιώνων, τόσο οι πνευματικοί δρόμοι, όσο και η φιλοσοφία, ανέφεραν ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν μέσα από τις δυσκολίες και τις απώλειες.

Ως απώλεια περιγράφουμε τη φυσική αντίδραση που οι άνθρωποι έχουμε, μπροστά σε μια πραγματική ή συμβολική απώλεια. Βιώνοντας αυτή την εμπειρία, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τόσο τις προσωπικές διεργασίες που ο καθένας μας ξεχωριστά χρησιμοποιεί, όσο και τις αλλαγές που φέρει στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό, αλλά και τον κόσμο γύρω μας. Είναι η μετακίνηση μας από μια πραγματικότητα που βιώναμε μέχρι τη στιγμή της απώλειας, σε μια νέα.

Πως μπορούμε όμως, μέσα σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή της ζωής μας, να αναζητήσουμε εκείνα τα μονοπάτια που θα μας βοηθήσουν να ωριμάσουμε;

Ποιοι παράγοντες μπορούν να σταθούν βοηθοί μας στο δρόμο αυτό;

Την Παρασκευή 13/09, από 18:00 έως 19:30μμ, τα Μαθήματα Ζωής σε συνεργασία με το Karkinaki μιλούν ανοιχτά για την απώλεια και δίνουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα,

Συντονιστής της συνάντησης είναι ο Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Πένθους και συνιδρυτής της ΑμΚΕ «Μαθήματα Ζωής».

Οι συναντήσεις που διοργανώνουν τα Μαθήματα Ζωής σε συνεργασία με το Karkinaki είναι δωρεάν, προσβάσιμες για όλους και διεξάγονται διαδικτυακά.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 749 9306. Περισσότερες πληροφορίες: info@karkinaki.gr.

Λίγα λόγια για την ΑμΚΕ «Μαθήματα Ζωής»

Η ΑμΚΕ «Μαθήματα Ζωής» δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία σε θέματα τα οποία συνδέονται με το πένθος και την απώλεια.

Την απαρτίζουν έμπειροι επιστήμονες από το χώρος της ψυχικής υγείας και ο κύριος σκοπός της είναι η επιμόρφωση γονέων & εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της ψυχική υγείας, κληρικών, νοσηλευτών, ιατρών και εθελοντών σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του παιδιών και αλλά και των ενηλίκων που πενθούν,  την οποιαδήποτε απώλεια αλλά και την αυτοφροντίδα.

Βασικοί στόχοι των «Μαθημάτων Ζωής»

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι στους οποίους τα «Μαθήματα Ζωής» θέλουν να επιδείξουν κοινωνικό έργο:

-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ανάγκες του παιδιού και   των ενηλίκων που πενθούν.

-Επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά και ενήλικες που πενθούν σε  οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.

-Εξειδικευμένη κατάρτιση για επαγγελματίες της υγείας και παιδείας προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά και τους ενήλικες που πενθούν.

Η θεματολόγια των προγραμμάτων

-Στήριξη του παιδιού στην απώλεια.

-Στήριξη των ενηλίκων στην απώλεια.

-Επιμόρφωση της  οικογένειας.

-Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν παιδιά που πενθούν.

-Επιμόρφωση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Λίγα λόγια για την ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Η ΑμΚΕ «Καρκινάκι» δημιουργήθηκε αποκλειστικά από γονείς που τα παιδιά τους πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση του κοινού για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο αλλά και να υποστηριχθούν οι οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια.

Share.
Exit mobile version