Αν τα νεύρα σας έχουν χτυπήσει κόκκινο αναζητήστε τα… ηρεμιστικά σας στο σούπερ μάρκετ. Είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και γευστικά!

Η οικονομική κρίση και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μάς δημιουργούν άγχος και συχνά οδηγούν σε πανικό. Βοηθήστε τον εαυτό σας, παρέχοντάς του φυσικά ηρεμιστικά, τα οποία πιθανότατα βρίσκονται ήδη κάπου μέσα στην κουζίνα σας.

Το πορτοκάλι διώχνει το στρες. Το πορτοκάλι καθώς και όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα αγχολυτικά.

Οι ξηροί καρποί φέρνουν ευφορία. Εκτός από το γεγονός ότι μειώνουν το αίσθημα της πείνας, οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και μαγνησίου. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με την καλή διάθεση και την ευφορία.

Προϊόντα ολικής άλεσης (μπάρες δημητριακών και σπιτικά ποπ κορν). Πλούσια σε υδατάνθρακες, τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης βοηθούν επίσης στην παραγωγή σεροτονίνης και μειώνουν το στρες.

Χαμομήλι. Μην πάτε πουθενά χωρίς φακελάκια χαμομηλιού στην τσάντα σας, καθώς οι ειδικοί διατείνονται πως το χαμομήλι έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση.

Share.
Exit mobile version