Η δράση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη.

Για τα άτομα που έχουν δυσκολίες μνήμης ή άνοια, η ενασχόληση με την τέχνη αποδεδειγμένα παρέχει πολλές δυνατότητες για προσωπική ευεξία και ανάπτυξη με ευεργετικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα «Ώρα για Μουσείο» του Μουσείου Μπενάκη προσφέρει σε αυτή την ευαίσθητη και διαρκώς αυξανόμενη αριθμητικά κατηγορία κοινού, πλούσια πνευματικά και ψυχικά ερεθίσματα. Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και οργανισμούς που ασχολούνται με την άνοια και την πιο συχνή εκδοχή της, τη νόσο Alzheimer, οι συναντήσεις στο Μουσείο έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, να δώσουν στους συμμετέχοντες τη χαρά της κοινωνικής ζωής, της ανταλλαγής εμπειριών και βιωμάτων.

Στο πλαίσιο των δράσεων «Ώρα για Μουσείο», το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει για τους επισκέπτες με δυσκολίες μνήμης ή άνοια διαδραστική έκθεση με θέμα «Η διατροφή στην ελληνική τέχνη». Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Athens και την υπoστήριξη του Δειπνοσοφιστήριον Catering.

Αναγνωρίζοντας πως η μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική για τη σωματική και πνευματική υγεία και συμβάλλει στη μακροζωία, το Μουσείο Μπενάκη καλεί άτομα με γνωστικές δυσκολίες να ανακαλύψουν τα οφέλη της, όπως έχουν καταγραφεί στο πέρασμα των αιώνων.

Μέσα από εκθέματα του μουσείου, χρηστικά αντικείμενα της εστίασης από την Εποχή του Χαλκού έως τους πρώτους Βυζαντινούς Αιώνες, οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν το γοητευτικό ταξίδι της γεύσης που γεννά η ελληνική φύση.

Η δράση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη και ώρα 11.30 -13.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3671067-9, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 -14.00.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.benaki.org/index.php?option=com_educations&view=education&id=1024589&Itemid=165&lang=el

Share.
Exit mobile version