Η ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ), πιστεύοντας ακράδαντα ότι η γνώση βοηθά στην αντιμετώπιση κάθε κατάστασης με τον ορθότερο τρόπο και τηρώντας τη συνεχή της δέσμευση να κρατά τα μέλη της πάντα ενήμερα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, διοργανώνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 ενημερωτική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογικές εξελίξεις, το παρόν & το μέλλον στον ΣΔτ1».

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ») και η παρακολούθηση είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση θέσης. Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του διαβήτη, στα μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ., στα άτομα με ΣΔτ1 και σε όσους έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με ΣΔτ1 και ενδιαφέρονται για την ενημέρωση σχετικά με τη νόσο.

Η ημερίδα είναι εκπαιδευτικού/ενημερωτικού χαρακτήρα με ποικίλη θεματολογία και θα αναπτυχθεί σε 4 Συνεδρίες-Ενότητες, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των ατόμων με διαβήτη τύπου 1, των οικογενειών και των φροντιστών τους, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για το ΣΔτ1 που χρηματοδότησε η Π.Ε.Α.Ν.Δ. υλοποιώντας το μακροχρόνιο όραμά της να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της πάθησης και όσοι θα παρευρεθούν στην ημερίδα θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν.

Παράλληλα με το πρόγραμμα της ημερίδας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα διοργανώσει ποικίλες πρωτότυπες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία θα απασχοληθούν δημιουργικά και με απόλυτη ασφάλεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εθελοντών και νοσηλευτών. Οι παιδικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε μία μουσειακή διαδρομή με ξενάγηση σε διάφορους χώρους της Τεχνόπολης, hi-tech διασκέδαση με το πρώτο παγκοσμίως techno-sport, το HADO, που συνδυάζει τον αθλητισμό με το gaming δημιουργώντας μία πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) που απαιτεί από τους παίκτες να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη, και άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές παιδικές δραστηριότητες.

–> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Βασικές πληροφορίες για τη συμμετοχή σας

Δεδομένου ότι ο χώρος του αμφιθεάτρου είναι συγκεκριμένων θέσεων, εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμό σας έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024 στο info@peand.gr.

Η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο (10.30-11.00 π.μ.) είναι αναγκαία, καθώς η δέσμευση των θέσεων θα ισχύει μόνο μέχρι την έναρξη του προγράμματος της ημερίδας.

Επιπλέον, όσοι επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού ή των παιδιών σας στις παιδικές δραστηριότητες, το κόστος των οποίων είναι 10 ευρώ/παιδί, θα πρέπει να το δηλώσετε έως την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, αποστέλλοντας τα ονοματεπώνυμα και τις ηλικίες τους στο info@peand.gr.

Η προσέλευσή σας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Technopolis City of Athens, Πειραιώς 100, Γκάζι, μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους  τρόπους: με Τρόλεi: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», με Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Στάση «Φωταέριο».

Share.
Exit mobile version