Το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει για επαγγελματίες υγείας μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων με θέμα την Κυστική Ίνωση.

Πρόκειται για μια σειρά 5 διαδικτυακών μαθημάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας με την νόσο της Κυστικής Ίνωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Α.Π.Θ., «η θεαματική βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με Κυστική Ίνωση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ενηλίκων ασθενών, που πλέον υπερβαίνει αυτόν των παιδιών και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντική την ενημέρωση του κάθε πνευμονολόγου, αλλά και παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας, πάνω στο θέμα ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση ασθενών με Κυστική Ίνωση σε επίπεδο είτε εξωτερικών ιατρείων είτε τμημάτων επειγόντων περιστατικών».

Τα μαθήματα θα γίνουν δωρεάν από επαγγελματίες υγείας με ενασχόληση με την Κυστική Ίνωση από 7 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου 2024, στις 6.00μμ, διαδικτυακά, και θα δοθεί κατά την ολοκλήρωσή τους βεβαίωση συμμετοχής.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ στο:  ΕΔΩ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων με τους ομιλητές εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να κάνουν δωρεάν εγγραφή εδώ.

Share.
Exit mobile version