Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά ο τρίτος κύκλος του προγράμματος ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες ασθενείς με Κυστική Ίνωση καθώς και στους φροντιστές τους (γονείς, συγγενείς, συντρόφους- συζύγους, κ.λ.π.).

Οι συναντήσεις των ομάδων θα είναι  διαδικτυακές μέσω zoom, μία φορά την εβδομάδα και για 3 μήνες, υπό τον συντονισμό της εθελόντριας ψυχολόγου Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλας Ρακιτζή. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

-Κάθε Σάββατο και ώρα 11.00-12.20 θα υπάρχει μία ομάδα για τους ενήλικες ασθενείς με Κυστική Ίνωση  (νέοι και παλιοί συμμετέχοντες ομάδων μαζί).

-Κάθε Σάββατο και ώρα 12. 20-13.50 θα υπάρχει μία ομάδα για τους φροντιστές (γονείς, συγγενείς, σύντροφοι-σύζυγοι, κ.λ.π.) ασθενών με Κυστική Ίνωση (νέοι και παλιοί συμμετέχοντες ομάδων μαζί).

Τα βήματα συμμετοχής στις ομάδες είναι τα εξής:

– Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα μέχρι 5 Ιανουαρίου 2024.

-Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν με την ψυχολόγο Κα Σταυρούλα Ρακιτζή μέσω e mail στο  srakitzi@gmail.com έως 5 Ιανουαρίου 2024.

-Θα συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια που θα τους στείλει η ψυχολόγος και να τα επιστρέψουν μέσω  e mail μέχρι 10 Ιανουαρίου 2024.

-Οι συμμετέχοντες θα συνδέονται στο zoom ενεργοποιώντας εικόνα και ήχο.

-Η παρουσία στην πρώτη συνεδρία είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στις ομάδες συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ forms.gle/ubdBY2traMV6EykAA έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δείτε εδώ τα θετικά αποτελέσματα του 2ου κύκλου των ομάδων και τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων ασθενών και φροντιστών, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με τίτλο “Κυστική Ίνωση: Ατενίζοντας το μέλλον”.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης στο τηλέφωνο 6944255853, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 11.00-15.00 ή να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.cysticfibrosis.gr.

Share.
Exit mobile version