Η θεραπευτική φωτογραφία είναι μια σύγχρονη μορφή ψυχοκοινωνικής παρέμβασης που συνδυάζει την τέχνη με την ψυχική υγεία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η ΜΚΟ Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία, σε συνεργασία με το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν μια εισαγωγική παρουσίαση στη Θεραπευτική Φωτογραφία. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 4:30 – 6:00 μ.μ., στο 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Άνω Πατήσια).

Η παρουσίαση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους διαχείρισης του άγχους, βελτίωσης της ψυχικής τους υγείας και ανάπτυξης της δημιουργικότητάς τους.

Η χρήση της φωτογραφίας για θεραπευτικούς σκοπούς

Η θεραπευτική φωτογραφία είναι μια σύγχρονη μορφή ψυχοκοινωνικής παρέμβασης που συνδυάζει την τέχνη με την ψυχική υγεία. Περιλαμβάνει φωτογραφικές δραστηριότητες, στις οποίες ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει ατομικά είτε ως μέρος μιας οργανωμένης ομάδας.

Η θεραπευτική φωτογραφία αξιοποιεί τη μεταμορφωτική δύναμη του μέσου ως εργαλείο επικοινωνίας και αυτό-έκφρασης και έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τον Οργανισμό Eyes of Light σε άτομα με εμπειρία καρκίνου, βοηθώντας τα να εξερευνήσουν τα συναισθήματα και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους, μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

Σχετικά με την ΜΚΟ Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία είναι αφιερωμένος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, μέσα από την τέχνη. Ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα, για να συμβάλλει σε μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση της νόσου στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το διεθνώς αναπτυσσόμενο πεδίο της Τέχνης στην Υγεία (Arts in Health).

Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, ο οποίος είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια του έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το Phototherapy Centre του Καναδά και η οργάνωση έχει βραβευτεί ως “Best Therapeutic Photography Workshop Provider”, από τα Private Healthcare Awards 2021 της Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την  εισαγωγική παρουσίαση στη Θεραπευτική Φωτογραφία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 2015510-11, εσωτ. 119 και 123.

Share.
Exit mobile version