NEA

Γ.Ν. Θήρας: Σύντομα σε λειτουργία ο Ψηφιακός Μαστογράφος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Γ.Ν. Θήρας: Σύντομα σε λειτουργία ο Ψηφιακός Μαστογράφος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, τους πολίτες της Θήρας και, γενικότερα, των Κυκλάδων,  για τις τελευταίες εκκρεμότητες που απομένουν πριν τη λειτουργία του Ψηφιακού Μαστογράφου αλλά και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, της οποίας η λειτουργία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ στη διάθεση του νοσοκομείου υπάρχει πλέον –μέσω ανώνυμης δωρεάς– 9θέσιο βαν για τη μεταφορά υπέργηρων κατοίκων του νησιού από τα χωριά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και αντίστροφα.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του νοσοκομείου

Ψηφιακός Μαστογράφος

Ο Ψηφιακός Μαστογράφος ο οποίος είχε εγκατασταθεί από το 2010 και το 2016 βρέθηκε χαλασμένος λόγω των κλιματικών συνθηκών στο κλειστό επί 5 χρόνια νοσοκομείο, έχει επισκευαστεί πλήρως, ενώ μέσω της σύμβασης με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας έχει εξασφαλιστεί η συντήρηση και επισκευή του για 3 χρόνια. Στη σύμβαση υπάρχει ρήτρα αντικατάστασης του μηχανήματος σε περίπτωση βλάβης της οποίας η επισκευή θα κριθεί μη συμφέρουσα. Προκειμένου να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών εκκρεμεί η έκδοση της άδειας λειτουργίας του από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στην οποία έχουν ήδη κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Οι εργασίες για τη θέση σε λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έχουν προοδεύσει. Πιο συγκεκριμένα η κατασκευάστρια εταιρεία της μονάδας επεξεργασίας νερού έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες και έχει αποστείλει δείγμα του νερού στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο κλιμάκιο της αντιπροσώπου εταιρείας των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για να τα θέσει σε λειτουργία. Ευελπιστούμε πως εντός της μεθεπόμενης εβδομάδας ο εξοπλισμός της ΜΤΝ θα λειτουργεί στην εντέλεια και θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε προοδευτικά τη λειτουργία της.

Βαν μεταφοράς υπέργηρων κατοίκων

Το Γ.Ν. Θήρας απέκτησε μέσω δωρεάς συμπολίτισσας, η οποία επιθυμεί το όνομά της να μην ανακοινωθεί, ένα 9θέσιο βαν μεταφοράς προσώπων, το οποίο διατίθεται να χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά υπέργηρων κατοίκων του νησιού από τα χωριά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και αντίστροφα. Το βαν είναι πανέτοιμο να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών και για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας καλεί δημόσια τη Δημοτική Αρχή να ορίσει το χρόνο και τον τόπο συνάντησης με τους προέδρους των κοινοτήτων, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος λειτουργίας του.