NEA

Θετικό αλλά με ερωτηματικά το Κίνημα Αλλαγής για το νομοσχέδιο Δημόσιας Υγείας

Θετικό αλλά με ερωτηματικά το Κίνημα Αλλαγής για το νομοσχέδιο Δημόσιας Υγείας

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Σε γενικές γραμμές προς την σωστή κατεύθυνση «βλέπει» το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, ο τομεάρχης Υγείας του «Κινήματος Αλλαγής» και γιατρός στο Νοσοκομείο Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. Πλην όμως,  διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τους φορείς που θα υλοποιήσουν το εγχείρημα και τα κονδύλια που θα απαιτηθούν.

«Γενικά με το νομοσχέδιο όλοι θα γίνουν ωραίοι, έξυπνοι και πλούσιοι αλλά δεν ξέρω με ποια κονδύλια», αναφέρει ο κ. Μπαργιώτας μιλώντας στο DailyPharmaNews.

«Εργάζομαι, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, πια κανονικά στην οργανική μου θέση και βλέπω ότι τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία είναι ακόμα πιο πολλά και δύσκολα από αυτά που καταλάβαινα πριν. Σε ένα υποχρηματοδοτημένο εδώ και πολλά χρόνια σύστημα που έχει ανάγκη διαχείρισης των οξέων περιστατικών του πρώτα από όλα, από πού θα αφαιρεθούν τα χρήματα για να πάνε στην πρόληψη;», αναρωτιέται ο τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής…

Και προσθέτει σχολιάζοντας ένα άλλο ζήτημα που τίθεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, ότι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο τον βρίσκει 100% σύμφωνο είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα παιδιά καθώς με το αντιεμβολιαστικό κίνημα η κατάσταση μπορεί να παρεκτραπεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Θεωρεί λοιπόν ο κ. Μπαργιώτας πολύ θετική την θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων για να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός των παιδιών πριν πάνε στη μέση εκπαίδευση.